La Fundació Aspros presenta el seu Consell Assessor

REDACCIÓ
07-07-2021
 • La Fundació Aspros presenta el seu Consell Assessor
  Peu de foto: 
  Foto: Agència OMA

La Sala de la Canonja de la Seu Vella ha estat l’escenari escollit per la Fundació Aspros per presentar el seu Consell Assessor, format per 12 persones de diferents àmbits de l’economia, la història, la política, la medicina, l’ensenyament i l’enginyeria entre d’altres. Compost per quatre dones i set homes, el Consell estarà presidit per Conxita Villar, degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya.

L’acte, que ha inaugurat el president de la Fundació Aspros, Jaume Herrera, l’ha clos la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera. Així mateix, han assistit a la presentació el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el subdelegat del Govern central a Lleida, José Crespín, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

El Consell Assessor d’Aspros és un òrgan consultiu que neix amb la voluntat d’acompanyar i assessorar la Fundació en l’impuls d’accions o el plantejament i millora de nous serveis. A més, també vol ser una eina per crear un debat que permeti reforçar la seva posició com a punt de referència en el sector d’atenció i integració social i laboral de les persones amb discapacitat, així com a impulsar nous reptes i aprofitar les oportunitats que puguin sorgir.

Membres del Consell Assessor

El Consell Assessor està format per 12 persones. El càrrec de presidenta l’ocuparà Conxita Villar. Els seus membres són:

 • Ana Vallès, presidenta de Sorigué
 • Roberto Fernández, catedràtic d’Història Moderna i rector de la UdL entre 2011 i 2019
 • Marc Cerón, conseller delegat d’Ilerda Serveis i President Associació Empresa Familiar Lleida
 • Sisco Sapena, president i CEO de Lleida.net
 • Josep Maria Pujol, president de Prefabricats Pujol i Avantmèdic
 • Joan Escolar, president de la Fundació Alosa
 • Joan Santacana, paer en cap de Cervera
 • Àngel Ros, ex alcalde de Lleida i ambaixador d’Espanya a Andorra
 • Ana Rodríguez, directora d’Estratègia i Responsabilitat Social Corporativa a l’Institut Català d’Oncologia (ICO)
 • Rosa Pérez, professora de Medicina Legal i Forense UdL. Membre fundadora de l'Espai de Reflexió Ètica d’ALLEM.
 • Anna Casanovas, degana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida
 • Conxita Villar, degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

Entrada a la modernitat

El president de la Fundació Aspros, Jaume Herrera, ha volgut destacar durant la seva intervenció l’entusiasme i l’agraïment per la creació del Consell Assessor, ja que és un fet que “inspira modernitat”. Després d’assolir aquesta fita, Jaume Herrera ha instat a seguir lluitant “per mantenir i augmentar la participació social més àmplia possible per avançar en el benestar general dins de l’humanisme”. A més, ha mostrat la seva satisfacció perquè s’hagi aconseguit per llei que totes les persones amb discapacitat tinguin Capacitat Jurídica Plena. Per la seva banda, el Director Executiu de la Fundació Aspros, Enric Herrera ha ressaltat la importància “d’anar junts per anar més lluny” i ha agraït tant als 12 membres del Consell assessor la seva implicació en el projecte de la fundació, com als més de 500 treballadors que en formen part i als gairebé 500 usuaris que utilitzen els seus serveis. Herrera també ha subratllat el compromís d’Aspros de seguir oferint una atenció centrada en la persona.

D’altra banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha subratllat la importància de vetllar per l’autonomia de les persones amb discapacitat. “Des de la conselleria volem que totes les persones puguin decidir com volen viure al llarg de la seva vida i confio poder treballar amb el consell assessor d’Aspros en aquest sentit. Hem de fer possible que les persones puguin viure a la seva llar amb la màxima autonomia i quan necessitin un recurs assistencial el puguin tenir. Com a administració hem d’anar de la mà de la societat civil tirar endavant aquesta autonomia personal de les persones. 

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida ha felicitat l’entitat per envoltar-se de persones que li aportin una altra mirada per créixer i arribar així a l’excel·lència des de la modèstia i Miquel Pueyo, alcalde de Lleida ha lloat la tasca de la fundació, i sobretot la seva filosofia Ubuntu “una societat avança si tots avancem” ha dit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta