La Fundació Barça i la Diputació de Lleida fomentaran la integració social a través de l’esport

REDACCIÓ
Publicat: 
03-06-2022
Actualitzat: 03-06-2022 11:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fundació Barça i la Diputació de Lleida fomentaran la integració social a través de l’esport
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida i la Fundació Barça han presentat aquest dijous, a la sala polivalent del Palau de la Diputació, el projecte de la Fundació Barça i la Diputació de Lleida mitjançant el qual es portarà a terme —als municipis de Lleida, Tàrrega, Guissona i Tremp— el programa d’integració social mitjançant la pràctica de l’esport a través de la metodologia FutbolNet. Es presenten les novetats de la creació d’una àrea de reforç escolar als centres i la generació d’iniciatives de participació activa de grups de joves en la creació de projectes que tinguin a veure amb l’esport o la pràctica esportiva.

Així, a partir del mes de setembre, i com en anteriors ocasions, a través d’un programa extraescolar de dos dies a la setmana a cada població, es fomentarà la integració social dels infants i adolescents que es troben en situació d’alta vulnerabilitat, a través d’una metodologia pròpia de la Fundació Barça, on mitjançant l’esport se’ls doni un suport integral en temes d’educació, assistència sanitària, nutrició i atenció psicosocial.

En l’acte de presentació del projecte han participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la coordinadora d’aliances de la Fundació Barça, Yolanda Antin, acompanyats de l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; l’alcalde de Guissona, Jaume Ars; el regidor d’Esports de la Paeria de Lleida, Ignasi Amor, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tremp, Francesc Castells.

El projecte manté la línia que aquestes activitats —que són gratuïtes per als infants i adolescents als quals van adreçades— seran finançades per la Diputació i la Fundació Barça en cada una de les poblacions beneficiades. Cada ajuntament, per la seva banda, es compromet a facilitar l’ús d’un equipament esportiu adient per a aquesta activitat.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que “el que fem amb aquest acte és constatar una aliança de col·laboració que ja existia entre aquesta Diputació i la Fundació Barça. Una aliança que permet que puguem fer un treball en valors de l’esport en municipis on hi ha aquesta necessitat. Normalment es tracta de joves en situació de vulnerabilitat, ja sigui des de l’àmbit econòmic o de les seves capacitats, i això ajuda moltíssim, perquè ajuda a dinamitzar aquest lloc, i quan la samarreta que porten és la del Barça, l’atracció d’aquests joves és molt gran”.

Yolanda Antin ha posat èmfasi en el fet que amb les novetats que es posaran en marxa a partir del mes de setembre “s’ofereix un programa amb uns components on apostem per la nostra metodologia que permet, a través de l’esport, incidir en àrees de l’educació en què l’educació formal no arriba o ho fa d’una altra manera, on incorporem una àrea de reforç escolar i també unes iniciatives de participació activa de grups de joves en la creació de projectes que culminaran amb una concessió de premis —un per a cada província— de projectes creats, implementats, liderats i avaluats pels joves amb una repercussió al municipi”.

Per portar a la pràctica aquestes activitats, la Fundació Barça aportarà referents tècnics experts per tal de donar suport metodològic en la implementació del programa d’integració social amb metodologia FutbolNet mitjançant una entitat de caràcter social que s’encarregarà de l’execució de les activitats educatives.

Comparteix

També t'interessarà