La Generalitat distingeix demà 187 entitats i esportistes de Lleida

X.M.R.
24-09-2019
  • La Generalitat distingeix demà 187 entitats i esportistes de Lleida

Un total de 187 esportistes, equips i clubs de Lleida, en representació de 32 federacions, seran homenatjats demà a la Llotja, a les 19.00 hores, durant la quinzena edició de la gala que impulsa la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat a Lleida.

Els esportistes individuals obsequiats amb un gravat de l’artista Eugènia Besora seran 154, dels quals 96 són nois i 58 noies. A més, 28 equips, dels quals 22 són masculins, quatre de femenins i dos de mixtos, així com cinc clubs. Els premis corresponen als resultats aconseguits durant la temporada 2018, en què l’esport lleidatà va protagonitzar 35 participacions en campionats del món (en què es va endur 4 ors, 5 plates i 3 bronzes), 26 participacions en Europeus (amb 5 ors, 2 plates i 3 bronzes), a més d’obtenir 128 títols de Catalunya i 161 podis en campionats d’Espanya (89 van ser ors).

Els entregaran Albert Costa i Itziar Esparza, i hi haurà un premi a l’esport inclusiu i un altre d’honorífic a Solans

Els millors esportistes individuals seran aquest any en homes el genet Albert Hermoso i en dones, la ciclista Ramona Gabriel. També hi haurà premis per a atletes com Bernat Erta, la jugadora d’hoquei Victòria Porta i la judoka Ai Tsunoda, entre d’altres, així com clubs com el Llista o l’àrbitre de Primera divisió Xavier Estrada Fernández. Aquest any, com a novetats, els premis els entregaran dos il·lustres exesportistes locals, que seran l’extenista Albert Costa i l’exnadadora Itziar Esparza. Així mateix hi haurà un premi inclusiu per al FEDAC i l’equip del Pardinyes de bàsquet en cadira de rodes. També hi haurà un premi honorífic per a la família de Manel Solans, que va morir enguany i un impulsor d’aquesta gala, així com un reconeixement a les empreses que ajuden en l’esport amb les seues aportacions i patrocinis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta