La Generalitat invertirà a la C-12 67 milions, cinc a Lleida

M. MOLINA
11-06-2020
  • La Generalitat invertirà a la C-12 67 milions, cinc a Lleida

La conselleria de Territori i Sostenibilitat invertirà 67 milions d’euros a la C-12 de Lleida a Amposta per millorar la seguretat i convertir aquesta via en un eix comercial i econòmic entre Ponent i el Mediterrani. Així ho va assegurar ahir el conseller Damià Calvet als delegats del Govern de Lleida i Terres de l’Ebre. Ja s’ha licitat la redacció del projecte constructiu del tram de Lleida a Alfés i d’Amposta a Tortosa i, pròximament es licitarà el de Ginestar i Garcia. Tot l’eix té 133 quilòmetres i els 22 d’aquests tres trams suposen una inversió de 15 milions d’euros, 5 per al tram que discorre per Lleida.

La C-12 és una via amb trams urbans i interurbans amb una intensitat de trànsit notable que a les Terres de l’Ebre oscil·la entre els 2.700 i els 12.600 vehicles diaris, i a Lleida, entre els 2.764 i els 6.123. Segons Calvet, “la C-12 està destinada a jugar un rol d’eix principal en el desenvolupament del país”, en especial per superar els efectes de la pandèmia. La transformació d’aquesta carretera consistirà a construir un segon carril addicional en un sentit o un altre de la circulació, alternativament, i la instal·lació d’una separació física entre sentits (via 2+1), que permet afavorir els avançaments amb seguretat i evitar els xocs frontals.

A Lleida el tram anirà de l’encreuament amb la L-700 a Alfés a l’accés a l’autopista AP-2, de 8 quilòmetres. Les obres començaran el 2021.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?