La Generalitat no sancionarà els socorristes sense titulació

X.R. / M.M.B.
Publicat: 
07-06-2019
Actualitzat: 07-06-2019 9:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Generalitat no sancionarà els socorristes sense titulació

La Generalitat no sancionarà els que contractin socorristes sense titulació fins al 30 de setembre del 2019, encara que en cas que hi hagi algun accident o ofegament a les piscines la responsabilitat serà dels ajuntaments, clubs o titulars de l’equipament. Les sancions estan dirigides als que contracten personal sense formació.

No obstant, el responsable a Lleida de la representació territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura, va explicar ahir que aquesta moratòria del règim sancionador no significa que s’hagin de contractar socorristes sense titulació, perquè la normativa s’ha de complir i s’ha de contractar personal qualificat. Segura va apuntar que cada dia “es van registrant socorristes” al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), per la qual cosa va descartar que es donin situacions com la de fa dos anys, quan diversos municipis de Lleida van denunciar que no podien obrir les piscines per falta de personal.

Segura va apuntar que per exercir de socorrista s’ha de tenir una titulació que implica unes “tres-centes o quatre-centes hores de formació, que es poden completar en tres mesos i mig”. També va destacar que hi ha municipis de Lleida que utilitzen empreses externes per contractar el personal, altres opten pels consells esportius i alguns contracten els seus propis socorristes.

Un altre exemple és Torrefarrera, on l’ajuntament ha contractat una empresa que s’encarrega del complex poliesportiu i les piscines i, per tant, dels socorristes.

Gestió comarcal o privatització del servei

En algunes comarques com és el cas de la Noguera, l’Urgell o les Garrigues és el consell esportiu comarcal el que s’encarrega de la contractació i la gestió dels socorristes i els que els posen a disposició dels municipis, segons les seues necessitats.

Comparteix

També t'interessarà