La Generalitat preveu obrir abans del maig el nou geriàtric de Balàfia

SEGREcom
06-01-2017
  • La Generalitat preveu obrir abans del maig el nou geriàtric de Balàfia

La conselleria de Benestar Social confia a posar en funcionament la nova residència geriàtrica de Balàfia abans del mes de maig, que fa més de quatre anys que està tancada i amb obres d’adequació, ja que inicialment l’equipament va ser concebut com a centre per a discapacitats físics.

Així ho van assenyalar fonts del departament, que van assegurar que l’adaptació de l’espai a la nova tipologia d’usuaris, així com el procés de licitació dels diferents contractes de subministrament per a l’equipament (al qual es van presentar vint-i-set empreses), "van retardar la posada en marxa del centre". En concret, el cost de les obres de construcció d’aquesta residència va ser de 6.478.099 euros, i les obres d’adaptació per destinar-lo a persones grans van ascendir a 34.209 euros, segons consta en la resposta per escrit del Govern a una petició del diputat de Ciutadans Jorge Soler.

La Generalitat va decidir reconvertir l’ús del centre al detectar una demanda insuficient de places per a discapacitats i, al contrari, una manca de places públiques per a ancians a Lleida capital. El nou equipament, ubicat al carrer Vic i de 3.500 metres quadrats, comptarà amb seixanta places i el seu preu dependrà de la capacitat econòmica dels usuaris.

Per la seua part, el president de l’associació de veïns de Balàfia, Toni Baró, va valorar positivament l’anunci de la Generalitat. "El que no és normal és que un equipament públic estigui inoperatiu durant tant temps", va explicar, i va afegir que les persones discapacitades físiques també necessiten atencions i equipaments. S’ha de recordar que aquesta residència es troba a tot just 100 metres d’un altre geriàtric públic.

Pis per a joves amb dificultats socials i un altre per a discapacitats

La conselleria ha tret a licitació el servei de suport per a dos pisos assistits per a joves amb dificultats socials, un a Lleida ciutat i l’altre a la comarca, per 100.000 € cada un. El primer servei donarà suport integral a tres joves de 16 a 21 anys en dificultat social que siguin dependents de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, i l’altre donarà assistència a quatre joves de 18 a 21 anys amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental que siguin dependents del mateix organisme.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta