La Generalitat recula i no cobrarà el cànon de l'aigua als ramaders

redacció
16-01-2015
  • La Generalitat recula i no cobrarà el cànon de l'aigua als ramaders

Fonts de la Generalitat de Catalunya van confirmar ahir que el 2015 continuarà sense cobrar el cànon de l'aigua a les explotacions ramaderes. Es confirmava d'aquesta manera la retirada d'una iniciativa que la conselleria de Territori i Sostenibilitat i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han estat impulsant des del 2013, i que tant l'any passat com en el present no s'acabarà aplicant per la pressió exercida pel sector ramader, que considera que aquesta taxa no se li pot aplicar perquè no rep cap servei de l'ACA.

La confirmació oficial de la decisió arribava poc després que el sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) donés per fet que tant el Govern com l'ACA desistien de les seues intencions al comprovar que la majoria de grups del Parlament (tots tret de CiU i ICV-EUiA) havien presentat esmenes a la llei d'acompanyament dels pressupostos que exigien la retirada de la mesura, escenari que deixava a CiU en minoria per intentar aprovar aquesta mesura en el ple que la pròxima setmana ha de donar el vistiplau als comptes del 2015.

A més, segons el coordinador nacional d'UP, Joan Caball, l'avançament electoral anunciat el dimecres pel president de la Generalitat, Artur Mas, també pot haver jugat a favor dels ramaders, ja que es "pressuposa" que Esquerra ajudarà el Govern a aprovar els últims comptes de la legislatura i aquesta era una de les seues línies roges. Caball va explicar que els republicans "han estat molt ferms" en la seua negativa a aquesta "taxa", que al principi havia d'afectar les 700 explotacions més grans de tot Catalunya, la majoria de porcí.

El cànon, segons va opinar, continua sent "il·legal", i en alguns casos suposava que el ramader "havia de pagar més per aquest concepte que no pas per IRPF".

"és injust"

UP assegura que alguns ramaders haurien d'haver pagat més pel cànon que per IRPF

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta