La Generalitat situa el veto a camions per la N-240 en tot el tram Lleida-Montblanc

H.C/R.r/a.b
Publicat: 
19-02-2015
Actualitzat: 23-02-2015 9:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Generalitat situa el veto a camions per la N-240 en tot el tram Lleida-Montblanc

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, va confirmar ahir que el veto al trànsit de camions per la N-240 serà una mesura ferma en els pròxims mesos. Els vehicles pesants seran desviats cap a l'AP-2, on tindran peatges bonificats. Així mateix , segons va explicar, la iniciativa s'ampliarà a tot el tram de la carretera que va entre Lleida i Montblanc, al contrari del que va anunciar el ministeri de Foment el mes passat (vegeu SEGRE del 29 de gener), que només contemplava la prohibició del trànsit pesant en el tram entre les Borges Blanques i Montblanc. Vila va fer aquestes declaracions durant l'exposició del conjunt de projectes d'infraestructures a Catalunya que el Govern central ha desencallat. En un termini de tres a quatre mesos els transportistes es veuran obligats a deixar d'utilitzar aquesta carretera i circular per l'AP-2 a canvi de bonificacions.

Aquestes, no obstant, no es modificaran, i es quedaran en un descompte del 50 per cent per a aquest traçat, mentre que els trams de major longitud tindran una bonificació del 35 per cent. La mateixa mesura s'aplicarà a la N-340 i l'AP-7, seguint el model que ja s'aplica a la N-II en Girona. A canvi d'aquesta modificació del pla inicial el Govern central s'ha compromès a encarregar i pagar un estudi sobre quines mesures prendre perquè la N-240 pugui augmentar la capacitat de trànsit, una circumstància que inclouria projectes com el de la variant de Juneda, segons van explicar fonts de la conselleria. Aquest acord ha de posar punt final a l'estira-i-arronsa que Govern i Foment han mantingut durant els últims mesos a compte del desdoblament de la N-240 entre Lleida i les Borges Blanques.

La solució final (que deixa de moment al marge l'adjudicatària Abertis), no obstant, és la compartida amb la N-II a Girona i Foment preveu traslladar-la a una altra quinzena de trams de via en el conjunt de l'Estat.

Comparteix

També t'interessarà