La Generalitat tindrà a punt en 3 mesos un pla tècnic i jurídic per a la vinyeta

REDACCIÓ
18-12-2018
  • La Generalitat tindrà a punt en 3 mesos un pla tècnic i jurídic per a la vinyeta

El conseller de Territori, Damià Calvet, va explicar ahir que la Generalitat vol “concretar tècnicament i jurídicament el full de ruta de la implantació de la vinyeta en els pròxims tres mesos”. Aquest sistema, que ha de substituir els peatges, consisteix en una tarifa plana per la utilització de les carreteres d’alta capacitat.

El conseller va presidir ahir la constitució del grup de treball sobre la gestió i finançament del sistema de vies d’altes prestacions que, per primera vegada, compta amb representació del ministeri de Foment.

El conseller Calvet va apuntar que “totes les intervencions” de la reunió van assegurar que “el model de gestió d’aquestes carreteres s’ha de revisar profundament” i va defensar que la vinyeta és “un nou sistema de mobilitat intel·ligent i sostenible socialment i ambientalment, que es basa en una directiva europea i en el principi que qui utilitza i contamina, paga”. El conseller es va mostrar “esperançat” amb la bona acollida de la proposta per part de Foment. Així mateix, va remarcar que la voluntat de la Generalitat és aplicar aquest model de forma “homogènia a totes les carreteres catalanes”, també a les que depenen de l’Estat, i va oferir al Govern central que a Catalunya es porti a terme una prova pilot de la vinyeta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next