La Granadella torna a viure un cap de setmana de música popular i tradicional catalana

REDACCIÓ
23-08-2019
  • La Granadella torna a viure un cap de setmana de música popular i tradicional catalana
  • La Granadella torna a viure un cap de setmana de música popular i tradicional catalana

La Granadella celebra entre el 23 i el 25 d’agost la 26a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana, un certamen en el qual, a part de música, hi haurà xerrades, curses, tallers, xerrades, fira de productes artesanals i visites al Museu de l’Oli de Catalunya i al Centre de Cultura de l’Oli de Catalunya, entre d’altres. La plaça de la Vila concentrarà la totalitat de les activitats que els organitzadors han programats per aquesta edició en la que, com ja és habitual, es podrà gaudir de diferents activitats.

Així, la música tindrà el seu pes específic amb l’actuació del grup d’havaneres Boira (dia 23), els balls i danses tradicionals amb ‘La portàtil.com’ i el concert amb ‘Cafè d’Alger’ i Koers’ (dia 24); i la ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella (dia 25). Tot plegat, maridat amb balls i danses amb l’Agrupació de balls populars del Vendrell ‘L’embarcada’; Lo Festivalet, amb l’espectacle ‘Folkids’ (dia 25); o la xerrada ‘Garrigues Altes i BTT: consells de manteniment de la bici’, organitzat pel Club Excursionista Garrigues Altes, al Centre 1 d’Octubre, que serà l’acte que doni inici a les activitats proposades pel cap de setmana.

La organització també ha previst per la jornada de divendres dia 23 un sopar-maridatge, al Centre de la Cultura de l’Oli, que serà l’únic de tots els programats de pagament; així com la Cursa de les Pedretes, organitzada per l’Associació de Joves de la Granadella; i la Cursa de la Cordera, organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes, que anirà acompanyat d’un berenar amb venda de pastissos. Les dos activitats es faran el dissabte, dia 24. També destaca la 17a Trobada de puntaires, i el 15è concurs de Bitlles, activitats previstes pel dia 25.

A banda dels actes pròpiament del festival, la organització ha previst una sèrie de propostes com la fira de productes artesanals, visites al Museu de l’Oli de Catalunya i al Centre de Cultura de l’Oli de Catalunya, i l’exposició ‘Ateneus: Cultura i Llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània’, organitzada per l’Associació Casino de la Granadella i que es podrà visitar els dies del festival als baixos de l’Ajuntament. 

Enguany, la programació incorpora una activitat per famílies –dirigida especialment als més petits- amb la intenció d’estimular el gust dels més joves per la música popular i tradicional.

[AGENDA: Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella]

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta