⏯️ La integració tarifària de l'Alt Pirineu al sistema de Lleida suposarà un estalvi de fins al 78% en alguns desplaçaments

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
06-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ La integració tarifària de l'Alt Pirineu al sistema de Lleida suposarà un estalvi de fins al 78% en alguns desplaçaments
    Peu de foto: 
    Marta Lluvich (ACN)

El Departament de Territori integrarà els desplaçaments en transport públic de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran a Lleida dins del sistema tarifari de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida (ATM) el gener de 2024. El cost de la integració tarifària se situa al voltant dels 800.000 euros anuals i suposarà la creació de la zona 3, que estarà formada per les comarques del Pallars Jussà i l'Alt Urgell, i de la zona 4, que estarà formada per l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l'Aran i la Cerdanya. La consellera de Territori, Ester Capella ha presentat el nou sistema tarifari a Tremp on ha explicat que la incorporació d'aquestes comarques permetrà estalvis de fins al 78% en el preu d'alguns desplaçaments.

Estalvis en els viatges

Els desplaçaments pel territori integrat permeten els transbordaments amb una única targeta. Els viatges es poden fer amb els autobusos urbans, els autobusos interurbans i la línia RL2 de Ferrocarrils de la Generalitat que uneix Lleida i La Pobla de Segur. En queda exclòs el transport intern d'Aran, que depèn del Conselh Generau d'Aran.

La incorporació de les comarques de l'Alt Pirineu a la integració tarifària permetrà estalvis de fins al 78% en el preu d'alguns desplaçaments. És el cas del trajecte Puigcerdà – la Seu d'Urgell, que amb bitllet senzill té un cost de 7,05 € i amb la T10 passarà a valdre 1,55 €. El trajecte Lleida-la Seu d'Urgell té un cost de 19,60 € amb bitllet senzill i amb la T-10 passarà a valdre 5 €, una rebaixa del 74%. El viatge Vielha-Lleida té un cost de 14,72 € amb bitllet senzill i amb la T-10 passarà a valdre 7 €, una disminució del 52%.

L'Alt Pirineu i Aran és una àrea amb prop de 74.000 habitants. Amb la incorporació d'aquest territori, el sistema connectarà una zona total de 434.000 habitants.

La consellera Capella ha insistit que aquest sistema ha de permetre millorar les condicions d'accés de tots els territoris als sistemes de mobilitat sostenible i ha de contribuir a la lluita contra el despoblament de les zones rurals.

Capella ha dit que el sistema tarifari de l'Alt Pirineu integrat a Lleida és un pas previ a un nou sistema integrat a tot Catalunya, basat en els quilòmetres recorreguts i bonificant a qui en fa un major ús.

Enquesta de mobilitat de l'Alt Pirineu i Aran

El Departament de Territori i l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Arana (IDAPA) tenen previst elaborar una enquesta de mobilitat quotidiana abans d'acabar l'any. L'objectiu serà recollir informació sobre els desplaçaments de la població resident a l'àmbit territorial de l'Alt Pirineu i Aran.

Comparteix

També t'interessarà