La inversió de l'Estat a Lleida s'estanca per sota dels cinquanta milions d'euros

H.CULLERÉ/R.RAMÍREZ
04-04-2018
  • La inversió de l'Estat a Lleida s'estanca per sota dels cinquanta milions d'euros

El projecte de pressupostos de l’Estat a Lleida planteja per segon any una inversió que no assoleix els 50 milions d’euros per al que queda d’exercici. Les partides incloses en els annexos d’inversions reals per a Lleida sumen 43.808.000 euros entre les dels ministeris i les dels organismes autònoms. Aquesta xifra s’atansa a la prevista per al 2017 passat (44,7 milions segons la previsió inicial), però s’allunya de la inversió planificada per als exercicis anteriors (78 milions el 2016; 57,8 milions el 2015, o 74 milions el 2014).

Les principals partides se les emporta el ministeri de Foment, encara que la principal assignació correspon a una obra ja inaugurada. Així, els comptes del ministeri per al 2018 preveuen el pagament de 4,88 milions d’euros per les obres de l’enllaç de l’A-14 entre Lleida i Rosselló amb l’A-2, un tram que es va estrenar el juliol de l’any passat. Hi ha unes altres dos partides per a la carretera de Vielha (N-230), repartides entre el tram de Sopeira a la boca sud del túnel i el de Vielha a Aubèrt, que sumen 145.000 euros, una xifra que indica que no seran obres de reforma. Destaquen també en aquest apartat les partides dedicades a l’N-240, que compta amb un compromís de Foment per duplicar la calçada entre Lleida i les Borges Blanques. Per a aquest 2018 compta amb 6,5 milions d’euros: 2,5 milions per a l’estudi de la duplicació de calçada; 3 per a les rotondes de Juneda, i 1 per a la millora d’interseccions. El capítol de conservació i explotació de carreteres s’emporta prop d’11 milions d’euros, als quals cal sumar 1,9 milions més per a la rehabilitació del ferm de la variant nord de Lleida (A-2).

Alguns d’aquests projectes comptaven ja en els pressupostos per al 2017 amb partides obertes per valor de diversos milions d’euros. Per exemple, la mateixa duplicació de calçada a l’N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, amb una assignació de dos milions per a l’any passat i amb el contracte únicament licitat, o un milió d’euros per a l’autovia A-14 entre la població d’Almenar i el límit de província. Aquest any 2018 té assignats 2,9 milions per licitar el contracte de serveis per actualitzar el projecte i encarar les obres.

Principals inversions previstes a Lleida

D’altra banda, la societat pública Acuaes ha consignat 3,67 milions d’euros per al Segarra-Garrigues (la part que desenvolupa el Govern central ja està construïda) que serviran per dur a terme el projecte desglossat que inclou conceptes com la posada en càrrega del pantà de l’Albagés.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?