La joia del futbol local

SEGREcom
07-06-2014
  • La joia del futbol local

"Tenir a Lleida una instal·lació d'aquestes característiques era la meua gran il·lusió perquè volia que quan jo ja no sigui a la Federació Catalana quedés una cosa tangible a la meua terra per a la posteritat. El futbol de Lleida es mereixia una obra així." El lleidatà Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol, va inaugurar ahir oficialment el Complex Esportiu del Segrià, una autèntica ciutat esportiva del futbol lleidatà que està ubicada a Torrefarrera. Subies va estar acompanyat, entre altres autoritats, pel president de la Diputació, Joan Reñé, i l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, institucions que han col·laborat en el finançament de l'obra.

El nou complex esportiu, que ja era utilitzat des d'aquest any, compta amb dos camps de futbol 11 de gespa artificial, que poden dividir-se al seu torn en quatre camps de futbol 7. A més de l'edifici per a vestidors, compta amb dos aules de formació de la Federació Catalana de Futbol per impartir cursos.

El cost total de l'obra ha sigut d'1.735.000 euros, dels quals la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), a través del Consell Superior d'Esports (CSD), ha aportat 1.300.000 euros, l'ajuntament de Torrefarrera 285.000 i la Diputació, 150.000. Joan Reñé va destacar que "és un patrimoni que quedarà per a les generacions venidores. Ens hem de felicitar tots i, en especial, vull felicitar l'alcalde de Torrefarrera per la seua insistència a fer possible que tots hàgim participat en aquest equipament que supera l'àmbit del municipi i que és per a tot el territori de Lleida". Per la seua part, Jordi Latorre va assenyalar que "per a la nostra localitat tenir aquestes instal·lacions, gràcies a la Federació Catalana, implica fer un gran salt de qualitat quant a activitat esportiva. Podrem acollir competicions d'un nivell que era impensable per a nosaltres".

Les noves instal·lacions són utilitzades habitualment tant pel Torrefarrera com per l'Escola de Futbol Mig Segrià, que agrupa set poblacions (Alfarràs, Alguaire, Almenar, Benavent, Rosselló, Torrefarrera i Vilanova de Segrià). A més, ja ha acollit la segona fase del Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques sub-16 i sub-18, així com una jornada de futbol femení. Ahir, en la inauguració, van jugar seleccions de Lleida aleví i benjamí contra equips de l'EF Mig Segrià.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next