La Junta Electoral permet dos notícies que va vetar a la Paeria

REDACCIÓ
04-05-2019
  • La Junta Electoral permet dos notícies que va vetar a la Paeria

La Junta Electoral Provincial de Lleida ha acceptat dos recursos de la Paeria i revoca la decisió de la Junta Electoral de Zona del 23 d’abril de prohibir a l’ajuntament publicar a la seua pàgina web informació sobre la creació d’una borsa jove d’habitatge i la renovació del paviment de disset àrees de jocs infantils de la capital, després d’una denúncia de JxCat al creure que es feia difusió de mèrits del govern.

En una sessió, la Junta Electoral Provincial va acordar aquesta setmana per unanimitat revocar la informació sobre la borsa d’habitatges, “ja que a més de ser una informació que prové d’un procediment administratiu iniciat anteriorment, ho considerem un servei essencial per a la joventut de la ciutat de Lleida, i no com un acte electoralista”.

La Junta Provincial prohibeix la col·locació de símbols independentistes a Alcarràs per “il·legals”

Respecte a la renovació del paviment amortidor de parcs infantils, “hem acordat per unanimitat revocar l’acord de la Junta Electoral de Zona, ja que la notícia és informativa i no parla d’objectius aconseguits que puguem considerar propaganda no permesa en un procediment electoral”.

A part d’aquestes dos informacions, JxCat també havia denunciat la difusió de l’ordenança de patinets, que la Junta de Zona no va prohibir. A més, la Junta Electoral Provincial va establir dijous passat que el consistori ha “de suprimir” un total de setze informacions del seu web i dels seus canals oficials.

Així mateix, respecte a un recurs contra l’acord de la Junta Electoral de Zona de Lleida del dia 24 d’abril sobre la col·locació de llaços grocs, estelades i altres símbols independentistes a Alcarràs, “hem acordat per unanimitat confirmar l’acord de la Junta Provincial de Zona de retirar propaganda il·legal en llocs públics”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?