La lleidatana Laura Ravés formarà empreses de tot l’estat des de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
20-01-2021
Actualitzat: 20-01-2021 10:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La lleidatana Laura Ravés formarà empreses de tot l’estat des de Lleida

L’economista lleidatana Laura Ravés oferirà sessions d’’Employer Branding’ des de Lleida a empreses de tot l’Estat espanyol en col·laboració amb la xarxa Linkedin, de la qual n’és consultora. L’interès per aquesta xarxa ha crescut de forma exponencial durant la pandèmia, sobretot amb el teletreball. El fet que es pugui treballar de forma remota ha ampliat les possibilitats, tant dels professionals com de les empreses ocupadores, ja que el mercat de treball ha deixat d’estar condicionat per la proximitat i ha passat a ser mundial. Això ha fet que, igual que els professionals han hagut d’actualitzar els seus perfils per tal de treballar la seva marca personal en aquesta xarxa, també les empreses s’han vist abocades a treballar la seva proposta de valor per atraure talent i retenir-lo.
 
Laura Ravés oferirà formació com a consultora de Linkedin a empreses d’arreu de l’estat Espanyol. Concretament impartirà dos tallers d’’Employer Branding’ de quatre sessions cadascun. Les formacions tindran lloc en quatre blocs: els dies 26 i 27 de gener (primera sessió), 2 i 3 de febrer (segona sessió) 9 i 10 de febrer (tercera sessió) i 16 i 17 de febrer (quarta sessió). Les sessions s’oferiran a través de Linkedin, una xarxa social que amb la pandèmia de la Covid-19 s’ha convertit en l’epicentre de les connexions entre professionals i firmes empleadores

L’’Employer branding’ busca que l’empresa tingui una bona reputació de marca, de forma que no hagi d’anar a buscar treballadors, sinó que siguin aquests els que s’interessin per treballar-hi. En aquest context laboral, cada vegada més digital, Linkedin està propiciant l’encreuament de dades entre empreses i professionals, convertint-se en el nucli d’intercanvis professionals per excel·lència.

La necessitat de retenir el talent i buscar-ne de nou en un mercat global ha fet que les empreses incrementin els seus esforços per treballar la seva ‘marca ocupadora’. Per això, estan potenciant la seva cultura empresarial, uns dels pilars de l’Employer Branding’.

La pandèmia i el teletreball propicien l’Employer Branding

Aquest concepte va nàixer als EUA els anys 60 arran d’un estudi realitzat per un hospital que demostrava que la reputació d’un centre com a lloc per treballar tenia una relació directa amb la retenció del millor personal sanitari. Però no fou fins als anys 80 que el terme va començar a ser important. El motiu principal fou la gran expansió econòmica que va venir de la mà del descens de població activa per l’efecte post baby boom. És a dir, hi havia més demanda de talent que oferta de professionals qualificats i les empreses van començar a enginyar-s’ho per atreure als millors treballadors. Tot i així a l’estat Espanyol no es va incorporar aquesta pràctica fins que es produí el creixement econòmic dels primers anys del segle XXI.

El problema és que el 2008, tot el que s’havia avançat des de principis del 2000 es va perdre a l’esclatar la crisi. Amb la pandèmia i la deslocalització dels llocs de treball provocada pel teletreball s’està produint un efecte que permet als professionals treballar per qualsevol empresa d’arreu del món, no només del seu entorn immediat.

Segons explica Ravés: “Ens trobem doncs en un nou paradigma en què les empreses són les mateixes i els professionals poden triar, per tant, han de resultar atractives per atreure el talent, ja que ara no té fronteres. És per aquest motiu que ara són les empreses les que volen treballar les seves propostes de valor, perquè han de retenir talent i ser atractives per als professionals, que tenen més oferta que abans”.

Linkedin s’ha posicionat en la crisi del Covid com l’aparador laboral de les interconnexions laborals per excel·lència on el talent i les marques empleadores tenen el seu punt de trobada.

Comparteix

També t'interessarà