La lleidatana Núria Casado obté dos premis de teatre en un mes

j. ballabriga
21-10-2014
  • La lleidatana Núria Casado obté dos premis de teatre en un mes

Reconeix que ha sigut una coincidència, però Núria Casado (Lleida, 1975) ha rebut en tot just un mes dos premis per dos dels seus textos teatrals. La professora de la Universitat de Lleida, dramaturga i actriu de la companyia Nurosfera, va rebre divendres passat a Sagunt (València) el premi de teatre Pepe Alba per l'obra La comèdia dels quatre quadres, i ahir es va complir just un mes que també va ser distingida per l'ajuntament de Calldetenes (Osona) amb el premi Lluís Solà pel text Ostranenie, els dos guardons dotats amb 2.000 euros i la publicació de l'obra.
"Es tracta de dos textos que vaig escriure el 2011 i tenia aparcats per diferents motius", va explicar ahir l'autora a SEGRE. En el cas del text teatral premiat a Sagunt, "va nàixer com un exercici de lliure escriptura que llavors vaig voler dedicar als meus companys de Nurosfera davant de la possibilitat, per diverses circumstàncies i per la crisi, que la companyia hagués de descansar per una temporada, cosa que al final afortunadament no s'ha produït", va assenyalar Casado. De fet, el rerefons de l'obra reflexiona sobre la crisi del teatre a través d'un repàs de la història escènica catalana des dels anys setanta.
D'altra banda, el text guardonat a Calldetenes "el vaig dedicar a l'escriptora Núria Perpinyà com una forma de tornar-li el regal que em va fer quan el 2011 ella va escriure la seua primera obra teatral, Els Cal·lígrafs, que vam representar a Nurosfera". Sorpresa i feliç pels dos premis, Casado confia que vegin la llum en forma de llibre per al pròxim Sant Jordi. "L'estrena en teatre ja serà més complicada", reconeix l'autora.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta