La Marxa de la Boira, de rècord

REDACCIÓ
15-01-2018
  • La Marxa de la Boira, de rècord
  • La Marxa de la Boira, de rècord
  • La Marxa de la Boira, de rècord

La quarta edició de la Marxa de la Boira va complir ahir la tradició –el fenomen meteorològic de la boira no va fer-hi acte de presència– i, en la seua nova ubicació a Tàrrega després de tres anys al Pla d’Urgell, va registrar un nou rècord d’inscrits, amb 800 participants. Amb una temperatura d’entre 4 i 6 graus i un cel ennuvolat, van sortir de la plaça de les Nacions quan passaven uns minuts de les 9.00 hores, després que Lo Tossino, figura del bestiari popular local, donés de forma simbòlica la sortida. Van poder escollir entre dos recorreguts de 10 i 24 quilòmetres, en els quals van descobrir espais singulars del municipi com el parc de Sant Eloi, el Castell del Mor, l’antic monestir de Mas Colom i, els valents que van apostar per la ruta llarga, els pobles agregats de Claravalls, la Figuerosa i Altet.

Com a novetat, es va oferir una planificació nutricional als participants supervisada per una nutricionista. Després de l’esport, els cursaires van poder recuperar forces a l’Espai MerCAT amb degustació de cassola de tros o vegetariana. Els primers a arribar van tardar poc més d’una hora a completar els 10 quilòmetres.

La Marxa de la Boira és una iniciativa de l’entitat Boira Experience, en col·laboració amb l’ajuntament. Una de les responsables, Irene Barón, es va mostrar molt satisfeta per la resposta popular, “cada any hem augmentat [200, 400, 700 i 800] i sempre tanquem amb llista d’espera”. Respecte a futures edicions, Barón va assegurar que “apostem per descobrir nous territoris de Lleida”, encara que va reconèixer que és possible que la Marxa de la Boira no creixi més en participants, ja que “és complicat, es necessita molta logística i preferim oferir una millor qualitat”.

La quarta edició de la Marxa de la Boira també va tenir caràcter solidari i va destinar un euro de cada inscripció a l’entitat local GEMMA (Grup d’Ecologia i Medi Ambient) per plantar arbres i arbustos a les zones naturals pròximes al canal Segarra-Garrigues.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?