La marxa pagesa arriba a Barcelona amb 200 agricultors reclamant preus justos

LLEIDACOM
07-08-2017
  • La marxa pagesa arriba a Barcelona amb 200 agricultors reclamant preus justos
    Peu de foto: 
    L'arribada dels pagesos ha col·lapsat l'entrada a Barcelona per la Diagonal. /ARNAU CONDÓN
  • La marxa pagesa arriba a Barcelona amb 200 agricultors reclamant preus justos
  • La marxa pagesa arriba a Barcelona amb 200 agricultors reclamant preus justos

Uns 200 pagesos de les terres de Lleida han arribat a mig matí a Barcelona en una vuitantena de cotxes i furgonetes que han sortit d'Alcarràs per fer una marxa lenta a l'autovia A-2 i a l'autopista AP-2. La plataforma en defensa del sector de la fruita dolça i ASAJA reclamen amb aquesta mobilització mesures per part de la Unió Europea contra els baixos preus que cobra el sector pel producte.

La comitiva, que ha sortit al voltant de les 9h del Segrià, ha col·lapsat les carreteres i ha generat cues de circulació lenta de fins a 4 quilòmetres, segons informava a través de twitter el Servei Català de Trànsit.

Els agricultors reclamen a les administracions mesures urgents contra la crisi de preus que viu la fruita dolça des de fa anys, però que enguany s'ha aguditzat. En aquest sentit, demanen un increment de les retirades de préssecs i nectarines, ja que consideren que això podria generar un repunt en els preus que cobren els pagesos per la fruita i que ara es troben per sota dels costos de producció.

Al migdia, els participants a la marxa han arribat a la capital catalana i s'han adreçat a la seu de la Comissió Europea a Catalunya per reunir-se amb el seu director i lliurar-li un manifest en què demanen que Brussel·les actuï.

Al manifest, els pagesos demanen la retirada immediata de l'estoc que hi ha als magatzems de fruita, la creació de límits de plantació establerts amb els productors qualificats com ATP (Agricultors a Títol Principal) alhora que es delimiti la massificació de grans explotacions no vinculades al sector productiu i també que només rebin ajudes els productors ATP o empreses gestionades per aquests. Finalment, els manifestants demanen que es reguli el cobrament de Royalties fins que es demostri que les varietats són econòmicament viables i que es modifiqui l'índex de rendiment net dels fruiters no cítrics a la declaració de la renda.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next