La Masterclass de Xavier Estrada estrena format

J.C. MONGE
18-12-2018
  • La Masterclass de Xavier Estrada estrena format

La Masterclass que va posar en marxa fa dos anys l’àrbitre internacional lleidatà Xavier Estrada Fernández, amb l’objectiu de potenciar els aspectes divulgatius i científics a través de l’esport, dedicarà la tercera edició a la neuroeducació. Aquestes jornades tindran un canvi de format i passen a ser gratuïtes, segons va explicar ahir el mateix Estrada a la presentació d’aquesta activitat. La tercera Masterclass tindrà lloc en tres jornades diferents, els dies 11, 16 i 23 de gener, i variarà així el format anterior, que concentrava les conferències en dos dies seguits. Totes seran a les 18.15 a l’aula de Juntes de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. L’altra novetat és que les jornades passen a ser gratuïtes, tot i que cal inscriure-s’hi prèviament, tenint en compte la limitació de l’aforament. El termini d’inscripció finalitza el dia 7 de gener.

Estrada va presentar la nova edició acompanyat del diputat Paco Cerdà; el degà de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, Carles Alsinet; el president de la Federació Catalana de Futbol a Lleida, Jordi Terés, i el psicòleg clínic Sisco Abella. El col·legiat lleidatà va avançar que, durant la Masterclass, es donarà a conèixer un estudi pioner sobre les característiques psicològiques dels àrbitres de futbol, que servirà d’eix conductor de les jornades. Ja va avançar que les dades de l’estudi, en què han participat 1.109 àrbitres, dels 1.909 que hi ha a Cataluya, revelen que la maduresa psicològica dels àrbitres és 13 punts superior a la mitjana.

La primera conferència serà l’11 de gener, a càrrec de Marta Portero, professora de psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, que portarà per títol Com el cervell aprèn?: Neurociència i Educació. La segona serà el 16 de gener i, en aquesta, Ignacio Morgado, catedràtic de psicologia i director de l’Institut de Neurociències de la UAB, parlarà sobre Emoció versus raó al cervell humà. Finalment, el mateix Estrada parlarà, el dia 23, sobre L’educació esportiva com a mecanisme de maduresa psicològica. Estrada es va mostrar partidari de l’aplicació del VAR.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next