“La meua dona em va donar unes natilles amb nata i les vaig rebutjar perquè eren amargues”

A. GUERRERO
11-04-2019
  • “La meua dona em va donar unes natilles amb nata i les vaig rebutjar perquè eren amargues”

“Va voler matar el seu marit? –No.” Així va començar ahir l’interrogatori de la fiscal a la veïna de Mollerussa de 54 anys, M.C.R.R, acusada d’intentar matar el marit enverinant-lo amb unes natilles i agredint-lo amb una botella de cava en un judici que se celebra a l’Audiència de Lleida. L’acusada, a la presó des que van succeir els fets el febrer del 2018, s’enfronta a una condemna de 8 anys de presó per un delicte d’homicidi en grau de temptativa. Portaven 31 anys casats i tenen dos filles en comú.

La dona va explicar que “després d’una discussió amb el marit, el psicòleg em va dir que anés al CAP perquè em receptessin antidepressius i un relaxant muscular. Vaig picar les pastilles a les natilles per prendre-me-les”. Una versió totalment oposada a la que va oferir l’ara exmarit, que va declarar protegit amb una mampara, com les dos filles. L’home va assegurar que “vaig arribar a casa de treballar i ella ja havia sopat. De postres va treure unes natilles de xocolata ja obertes amb nata per sobre. Eren amargues i les vaig rebutjar. En vaig agafar unes altres de la nevera i estaven bones”. La dona també va negar que agredís la parella amb una botella de cava o algun altre objecte contundent després de banyar-se junts. “Va ser una decisió conjunta. A la banyera em va proposar tenir relacions però al no consentir-ho, es va enfadar i va ser quan em va agafar i vam caure els dos.” L’acusada va explicar que el marit la va agafar pels cabells i la va arrossegar per les escales. “Llavors vaig decidir suïcidar-me.” També va negar que hagués amenaçat de mort la parella.

L’home va explicar que «em va dir en diverses ocasions “et mataré” o “et faré la vida impossible”». Va assegurar que la dona li va proposar banyar-se per reconciliar-se. «Volia que begués molt cava però només em mullava els llavis perquè no m’agrada. Llavors va sortir de l’aigua, es va eixugar i em va dir que m’aixequés perquè m’eixugaria l’esquena. Em va agafar per darrere i em va tirar a terra. A l’intentar aixecar-me vaig veure que tenia agafada la botella i li vaig cridar “Què fas?” i va començar a colpejar-me.» L’home va afegir que va intentar escapar-se i llavors el va colpejar amb un altre objecte contundent. Va baixar les escales per sortir de casa i demanar auxili, segons la seua versió. “Llavors va entrar a la cuina i vaig sentir soroll de ganivets. Me’n vaig anar a l’habitació de la meua filla, m’hi vaig tancar perquè no seguís agredint-me i vaig trucar als Mossos i a la meua filla.” La filla gran va dir que «el pare em va trucar i el vaig notar nerviós. Li vaig preguntar què li passava i em va dir: “La mare m’ha intentat matar”». També va declarar la filla petita, que llavors encara vivia amb la parella. Les dos van dir que la mare va amenaçar en diverses ocasions el pare. “Això ho pagaràs car”, van afirmar les dos. Sobre els intents de suïcidi, van assegurar que se’ls inventava per cridar l’atenció.

A la cuina del soterrani de la casa van trobar un ganivet de tallar pernil de 21 centímetres amb restes de sang. També hi havia una botella de cava al costat del bany, les restes d’un gerro i un vidre decoratiu amb un extrem trencat i amb el qual suposadament també va agredir l’home.

Fiscalia i acusació sol·liciten que sigui condemnada a vuit anys de presó per intent d’homicidi

Els policies van haver de tirar a terra la porta del bany perquè la dona s’hi havia tancat. Era dins de la banyera i s’havia autolesionat amb un vidre. Un agent va explicar que “ella estava molt alterada. Ell, molt espantat”. El judici seguirà avui i està previst que quedi vist per a sentència.

Els Mossos el van trobar demanant socors i mig despullat

Un total de vuit agents dels Mossos d’Esquadra van declarar com a testimonis. Van anar a l’habitatge quan l’home va trucar al 112 després de tancar-se a l’habitació d’una de les filles. Al lloc es van desplaçar inicialment quatre policies. “Era al balcó, mig despullat amb una tovallola i demanant auxili. No va voler baixar perquè tenia por i vam haver de trencar un vidre que hi ha al costat del pany de la porta per poder entrar ja que estava tancat per dins”, va explicar un agent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...