La millor Fira en el pitjor any

c. ibars
22-09-2014
  • La millor Fira en el pitjor any

El veto rus, la baixada de preus i les calamarsades han fet d'aquesta campanya una de les més problemàtiques per al sector agrícola. Paradoxalment, la Fira de Sant Miquel arriba al 60 aniversari en la seua millor forma, amb una superfície rècord de 74.000 m2 i amb més expositors que altres anys. Això ha estat possible gràcies a l'ampliació de l'àrea d'exposició en 9.000 m2, destinats als tractors, que aquest any tornen a la Fira, després de l'absència de l'anterior. Sant Miquel se celebrarà paral·lelament a la 29 edició d'Eurofruit. La Fira acollirà 75 activitats paral·leles, d'entre les quals destaquen jornades tècniques sobre e-learning o bioconservació. Els patrons de la Fira van valorar positivament haver ampliat la superfície expositiva i haver millorat les infraestructures, especialment en un context com l'actual. "Això demostra que som la capital del país a nivell d'agricultura i ramaderia", va afirmar l'alcalde i president del patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, que va afegir que és una fira que complementa perfectament els àmbits professional i social.
Ros va destacar que sigui el president de la Generalitat, Artur Mas, l'encarregat de fer la inauguració, així com la confirmada presència de la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, i del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.
El delegat del Govern, el president de la Diputació i el de la Cambra van posar èmfasi en la importància de consumir fruita de Lleida i van posar en relleu la tasca de la Fira a la ciutat.
D'altra banda, el portaveu de l'associació d'empresaris de tractors va assegurar que de moment descarten la possibilitat de tornar cada any a la Fira, ja que consideren que anar a Sant Miquel un any i a Sant Josep de Mollerussa un altre és suficient.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next