La 'Mollerussa desapareguda' en un llibre amb 200 fotos de l'evolució de la ciutat des del segle XX

REDACCIÓ
Publicat: 
16-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 'Mollerussa desapareguda' en un llibre amb 200 fotos de l'evolució de la ciutat des del segle XX
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Mollerussa
  • La 'Mollerussa desapareguda' en un llibre amb 200 fotos de l'evolució de la ciutat des del segle XX
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Mollerussa

Prop de 200 fotografies que mostren l’evolució de Mollerussa al llarg del segle XX són l’essència del llibre "Mollerussa desapareguda" que firma l’historiador i fill de Mollerussa, Marc Pons Barrachina, en el marc del projecte Catalunya Desapareguda, que promou l’Editorial Efadós, especialitzada en història gràfica de pobles i ciutats del Principat.

La presentació es farà el pròxim dissabte 18 de març a les 12 del migdia a l’Espai Àgora habilitat al Pavelló Verd en el marc de la celebració de la 150a Fira de Sant Josep. Anirà a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el director de l’Editorial Efadós, Jaume Campderròs; l’autor i també el prologuista del llibre, el també mollerussenc, Pere Manyosa, coordinador de les Aules Universitàries de la Universitat de Lleida a Mollerussa. 

El llibre, que ha estat possible amb la col·laboració del consistori, l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell i l’arxiu fotogràfic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, explica a través de les imatges el procés de transformació de la ciutat a través de l’arquitectura, l’urbanisme, els mitjans de locomoció o en els vestuari de la gent.

Marc Pons Barrachina,  llicenciat en Humanitats en l’especialitat d’Història (UOC) i màster en Gestió Cultural en l’especialitat de Recuperació i Gestió del Patrimoni Històric i Arqueològic (UOC), és professor universitari i col·laboradors en diferents diaris i plataformes digitals com a articulista especialitzat en història.

La biblioteca acull la presentació del llibre ‘El presidi de Montclar’ el pròxim 23 de març

D’altra banda, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà el pròxim 23 de març a les 8 del vespre la presentació del llibre El presidi de Montclar. Els reclusos en la construcció del Canal d’Urgell, signada a quatre mans per Felip Gallart i Vicent Lladonosa i amb pròleg del geògraf Ignasi Aldomà. Anirà a càrrec dels autors i el prologuista i comptarà amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i del president del Centre de Recerques Mascançà del Pla d’Urgell, Jaume Suau.

L’obra, publicada per Pagès Editors i finançada per l’Ajuntament de Mollerussa, dibuixa la crònica de les obres de construcció del túnel de Montclar a través dels presidiaris que el van cavar i que n’esdevenen els protagonistes.

Comparteix

També t'interessarà