La Montsec Ultra Trail espera un rècord de participants

J.C.MONGE
17-04-2019
  • La Montsec Ultra Trail espera un rècord de participants

Malgrat l’extrema duresa, la Montsec Ultra Trail, que se celebrarà a Àger els propers dies 26 i 27, no ha deixat de créixer i la setena edició no serà una excepció, segons va explicar ahir el director de la prova, Dani Delgado: “És una cursa molt difícil, amb un índex molt baix de finishers, però la gent que ve al Montsec per participar-hi queda entusiasmada.” Per això, en aquesta nova edició s’espera arribar als 300 participants i superar els 270 que hi va haver l’any passat.No és una cursa popular, és una de les més dures de Catalunya”, va advertir. La prova es va presentar ahir a la Diputació i, al costat de Delgado van ser-hi el vicepresident, Eloi Bergós; l’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca i el responsable dels voluntaris que ajuden que la prova sigui possible, Joan Queralt. Organitza la prova el Club Atlètic Ultra Lleida.

La MUT (Montsec Ultra Trail) ofereix tres recorreguts als participants, l’Ultra pròpiament dita, amb 98 quilòmetres i 7.000 metres de desnivell positiu, a més d’una marató amb 43 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell i una mitja marató, de 21 km i 800 metres de desnivell. L’Ultra sortirà el divendres 26, a les 23.00 des de la col·legiata d’Àger, mentre que les altres dos proves partiran divendres a les 8.30 hores des del Càmping d’Àger. Els participants de l’Ultra disposen d’un temps màxim de 26 hores per fer el recorregut i ja hi ha inscrits de diversos països, com Holanda, Gran Bretanya, Itàlia, França, Lituània, Estònia i Andorra.

Lluís Ardiaca va tenir un emocionat record per a Josep Mercè, recentment traspassat, que va ser tinent d’alcalde al consistori i responsable d’esports, a més d’un dels impulsors de la MUT i el culpable que s’hagi arribat a aquesta setena edició”. Per això, a partir d’ara, la carrera es denominarà Memorial Josep Mercè. Dani Delgado va destacar que, com ja és tradional, “els recorreguts són diferents als d’anys anteriors i es mantenen en secret fins al dia de la prova”. Queralt, per la seua part, va explicar que hi participen 75 voluntaris, el principal paper dels quals és “garantir la seguretat dels participants”, així com netejar els recorreguts els dies previs.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?

Carregant...
Load next