La Noguera fomenta l'ús de tovallons de roba als menjadors escolars

REDACCIÓ
Publicat: 
16-02-2023
Actualitzat: 30-08-2023 11:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Noguera fomenta l'ús de tovallons de roba als menjadors escolars
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de la Noguera

A partir d’aquest mes de febrer, nou escoles de la Noguera participaran a la campanya impulsada per l’àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera per fomentar l’ús de tovallons de roba als menjadors escolars.

Les dades de què disposa l’Àrea de Residus del Consell Comarcal constaten que durant un curs escolar als menjadors escolars de la Noguera es generen 2.016 Kg de paper de tovallons d’un sol ús, que s’han de llençar a la brossa com a fracció orgànica. Substituint-los per tovallons de roba, es deixarien de generar aquestes 2 tones de residus, estalvi que també es transfereix a reduir l’esgotament de matèries primeres.

Per afavorir aquest canvi, el Consell Comarcal de la Noguera es basarà en els criteris de l’economia circular. Lliurarà a cada alumne/a una bossa de roba per guardar el tovalló també de roba que aportaran les famílies. Les bosses de roba les han confeccionat al centre ocupacional de la Fundació Ilersis, amb roba reciclada que ha aportat solidàriament el Grup Grapats.

Les escoles adherides a la proposta són L’Àlber d’Albesa, l’escola de les Avellanes, les escoles Gaspar de Portolà, Mont-roig, La Noguera i la Pia de Balaguer, La Colomina de Montgai, l’escola de Butsènit, i l’escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer. En total hi participaran més de 700 alumnes d’educació infantil i primària.

Les escoles a més rebran material informatiu sobre el cicle de gestió dels residus tèxtils, sobre el servei de recollida de tèxtil porta a porta  i sobre què cal fer amb els residus tèxtils que es generen a les cases per tal que entrin al cicle de reciclatge en les condicions necessàries.

Comparteix

També t'interessarà