La nova expansió de Baqueira al Pallars, a un pas de tenir llicència

R. RAMÍREZ
17-07-2017
  • La nova expansió de Baqueira al Pallars, a un pas de tenir llicència

El projecte per a la nova ampliació de Baqueira al Pallars Sobirà és ja a només un pas d’obtenir l’autorització definitiva. El ple de l’ajuntament d’Alt Àneu li va donar la setmana passada l’aprovació provisional, després que l’empresa inclogués les modificacions que li va exigir la comissió d’Urbanisme del Pirineu al maig. Després de completar la tramitació ambiental davant de la Generalitat al juny, queda només el vistiplau definitiu d’Urbanisme, la pròxima sessió del qual és prevista per al mes de setembre.

L’alcaldessa, Laura Arraut, va explicar que el ple va aprovar per unanimitat el projecte d’expansió de Baqueira i va apuntar que cap dels canvis prescrits per Urbanisme no l’alteren de forma significativa. Potenciarà dos àrees de serveis, una al clot Gran, amb quatre remuntadors i un aparcament amb accés des de la C-28; i una altra al cap del Port, amb dos pàrquings i tres telecadires que connectaran amb els del clot Gran. L’estació preveu desenvolupar el projecte en tres etapes de sis anys cada una, amb una inversió total que estima en 22,8 milions.

Els tràmits per a nous remuntadors, aparcaments i equipaments a la Peülla han avançat a gran velocitat en els últims tres mesos, després que el projecte quedés més d’un any estancat a causa del seu aspecte més polèmic, i que és objecte d’oposició ecologista: la previsió de construir un telecadira en sòl protegit de la perifèria del Parc Nacional d’Aigüestortes. Baqueira ho creu necessari per evitar tancaments per vent. La Generalitat, per la seua banda, valora positivament que aquesta nova proposta redueixi la superfície respecte a l’autoritzada l’any 2002. Passarà de 732 hectàrees a Montanyó, Rialba i la Peülla a 693. Aquest últim, l’únic ocupat fins ara, passa de 325 hectàrees a 232.

Comparteix

També t'interessarà