La nova Segona B tindrà deu grups de deu equips

REDACCIÓ
03-06-2020
  • La nova Segona B tindrà deu grups de deu equips
  • La nova Segona B tindrà deu grups de deu equips Reunió FCF RFEF

La temporada vinent de Segona B constarà de deu grups amb deu equips cada un i la Lliga començarà la segona quinzena del mes d’octubre. Així ho va comunicar ahir el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, als clubs catalans de Segona B mitjançant una reunió telemàtica. Rubiales va explicar el nou model de competició, que haurà de ser aprovat a l’assemblea que tindrà lloc al mes de juliol. Per part del Lleida va assistir a la reunió telemàtica el president, Albert Esteve, encara que no hi va intervenir. El Lleida manté fronts judicials oberts contra l’RFEF per la seua decisió de donar per finalitzada la Lliga sense descensos i amb l’esmentat play-off exprés, del qual queda exclòs el Lleida. En els últims dies el club ha presentat diversos recursos davant del Jutjat Central Contenciós Administratiu de l’Audiència Nacional, tant contra resolucions del Consell Superior d’Esports (CSD) com de la mateixa RFEF.

La primera fase de la Lliga constarà de 18 jornades i finalitzarà al mes de febrer, mentre que la segona, amb deu jornades més, es jugarà entre el març i l’abril. Els cinc primers lluitarien per pujar i la resta, per la permanència. El Lleida tornaria als entrenaments a mitjans de setembre. Rubiales no va descartar que ja hi hagués públic als estadis, pendents de les autoritats sanitàries.

Si Albert Esteve no va fer ús de la paraula durant la reunió, tampoc Rubiales no va interpel·lar el club ni va fer cap menció de les accions legals que ha emprès el Lleida contra la Federació, encara que sí que va dir que entenia les queixes d’alguns clubs per la forma en què s’ha donat per finalitzada la temporada.

El president de l’RFEF també es va referir a la futura Segona B Pro, que podria posar-se en marxa la temporada 2021-22 i va anunciar dos anys de llicències professionals gratis per compensar així els clubs per les pèrdues econòmiques que ha suposat la cancel·lació de la competició a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Aquesta nova Segona B Pro, que constaria de dos grups de vint equips i que estaria entre l’actual Segona A i la Segona B clàssica, també s’hauria d’aprovar en una assemblea.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?