La novel·la 'Lolita' inspira dansa al Pont de Suert i Vielha

J.B.
18-06-2019
  • La novel·la 'Lolita' inspira dansa al Pont de Suert i Vielha

Per cinquè any consecutiu, la dansa torna a entrar a les biblioteques públiques catalanes amb Balla’m un llibre, un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que es presenten i interpreten a les sales de lectura. L’objectiu és difondre aquest llenguatge expressiu i crear nous públics, en aquest cas, sumant les arts de la paraula i del moviment i triant un escenari singular i de proximitat: les biblioteques públiques. Partint sempre del material literari, el projecte posa la base per atansar el llenguatge coreogràfic a tots els ciutadans de les biblioteques de tot Catalunya. Aquest cicle coreograficoliterari arribarà el 25 de juny a les biblioteques públiques del Pont de Suert i Vielha amb un muntatge de dansa basat en tot un clàssic literari, la novel·la Lolita, de Vladímir Nabokov.

La companyia La Taimada, amb Olga Álvarez al capdavant, oferirà un espectacle d’una mitja hora de durada en el qual, a través del ball, tracta qüestions com la fascinació per la bellesa i la innocència, l’objectualització i la degradació col·lateral. La Biblioteca Municipal del Pont de Suert acollirà aquesta singular Lo.Li.Ta dimarts que ve, a les 17.45 hores i, per la seua part, la Bibliotèca Generau de Vielha ho farà aquell mateix dia a les 20.00 hores.

D’altra banda, una altra de les peces coreogràfiques preparades per a la cinquena edició del Balla’m un llibre recupera diversos textos de Joan Brossa l’any en què se celebra el centenari del naixement del poeta visual. Es tracta de l’espectacle Olor de menta, de les coreògrafes Emma Riba i Laura Alcalà, que, entre altres centres de lectura catalans, podrà veure’s el dia 16 d’octubre a la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera.

El catàleg literari del Balla’m un llibre compta també aquest any amb la coreografia El cos fugit, de Sonia Fernández, basada en la novel·la Pedra de tartera, de l’escriptora pallaresa Maria Barbal. Aquest muntatge ha pogut veure’s a les biblioteques de Sant Cugat i Sant Carles de la Ràpita i, després de l’estiu, arribarà també a Móra d’Ebre i Roquetes. S’ha de recordar que aquest cicle fruit de la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques va nàixer el 2015 amb un muntatge de la companyia Mou-lo, basat en l’èxit Dos taüts negres i dos de blancs, de Pep Coll.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...