La Paeria ajorna el pagament de tributs locals i suspèn taxes de terrasses i escoles bressol

S.C.D.
01-04-2020
  • La Paeria ajorna el pagament de tributs locals i suspèn taxes de terrasses i escoles bressol
  • La Paeria ajorna el pagament de tributs locals i suspèn taxes de terrasses i escoles bressol
  • La Paeria ajorna el pagament de tributs locals i suspèn taxes de terrasses i escoles bressol
  • La Paeria ajorna el pagament de tributs locals i suspèn taxes de terrasses i escoles bressol
  • La Paeria ajorna el pagament de tributs locals i suspèn taxes de terrasses i escoles bressol

L’ajuntament va celebrar ahir el primer ple telemàtic de la seua història, en el qual es va aprovar una sèrie de mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus, entre les quals destaquen l’ajornament del pagament dels impostos municipals, la suspensió de les taxes de les escoles bressol i els mercats i el pagament dels microcrèdits per a emprenedors, entre d’altres. Aquest paquet de mesures es va aprovar amb els vots del govern tripartit (ERC, JxCat i Comú) i el PP i l’abstenció del PSC i Ciutadans.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Montse Pifarré (ERC), va detallar que algunes d’aquestes mesures “ja s’han portat a terme”. D’una banda, es permetrà fer un fraccionament per pagar els tributs sense interessos afegits i prorrogable fins al desembre i també s’ajorna el pagament de tributs i taxes locals, que tenien de termini màxim per abonar-los el 20 de maig, fins al 20 de juliol. Aquesta mesura afectaria l’Impost de Béns i Immobles de naturalesa urbana, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, la taxa de recollida d’escombraries, la de residus de locals tancats, el preu públic per a la seua recollida i la gestió de residus comercials. Sobre aquestes dos últimes taxes, el cobrament passa de l’1 d’abril al 6 de juliol. Al seu torn, l’impost d’ocupació de la via pública de terrasses, taules i carpes i el dels horts de Rufea passarà de cobrar-se entre el maig i el juny al setembre i l’octubre. “Així tenim temps per fer les modificacions que vegem convenients”, va dir Pifarré.

El govern va aprovar en solitari la modificació de crèdit dels comptes de la Paeria i de Turisme

El segon paquet de mesures preveu la suspensió del pagament de taxes de serveis educatius, que inclou les escoles bressol, l’escola municipal de música, el conservatori i els itineraris musicals. També se suspenen, mentre duri l’estat d’alarma, les taxes que han de pagar els locals, parades o bars ubicats en mercats municipals i que han hagut de cessar l’activitat, així com l’impost dels paradistes dels mercadillos del Camp d’Esports i el Barris Nord. També se suspenen la taxa per serveis esportius i la zona blava, així com les quotes de pagament dels microcrèdits per a emprenedors. Tampoc iniciarà cap expedient de liquidació ni inspecció tributària ni embargarà comptes corrents i facilitarà la tramitació electrònica per pagar als proveïdors.

Per la seua banda, l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) no cobrarà el lloguer als locals, comerços i tallers afectats per la suspensió de l’activitat ni a les famílies que tinguin un pis arrendat que tinguin dificultats extraordinàries.

Aquestes mesures no van convèncer la majoria de l’oposició, ja que PSC i Ciutadans les van qualificar d’“insuficients”, però van assegurar que donaran suport “a totes les mesures necessàries per superar aquesta crisi”. La regidora socialista Begoña Iglesias, per la seua banda, va lamentar que aquestes propostes “no s’hagin pogut debatre”, i que la ciutadania “no sap a quin tipus de mesures podrà acollir-se”. La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, va dir que “les mesures importants les haurà de prendre l’Estat”. El seu homòleg del PP, Xavi Palau, va oferir col·laboració “per posar davant de tot les necessitats dels ciutadans”.

La Paeria contracta un nou càrrec de confiança i l’oposició ho critica

Un dels punts més polèmics al ple va ser el nomenament d’un coordinador de polítiques digitals. L’oposició va criticar que “ha estat una designació a dit” i que ahir “no era el moment”. La portaveu del govern, Jordina Freixanet, va dir que el càrrec “és necessari per afrontar els reptes informàtics de la Paeria”.

Polèmica per un telèfon
 
Freixanet va denunciar que el cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va gastar 3.000 € de factura telefònica en un viatge privat. Larrosa diu que el cobrament no és correcte i insta la Paeria, titular del mòbil, que reclami a Telefónica.
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?