La Paeria clausura un hostal il·legal en un edifici del carrer Boters

s.e.
Publicat: 
18-09-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria clausura un hostal il·legal en un edifici del carrer Boters

La Paeria ha ordenat el desallotjament immediat de les segona i tercera plantes i de la sotateulada de l'edifici del número 6 del carrer Boters, al Centre Històric, que funcionaven com a hostal de manera irregular, segons va indicar ahir la primera tinenta d'alcalde, Marta Camps. Concedeix un mes als propietaris per executar les obres necessàries perquè la casa recuperi la seua estructura de tres habitatges per planta, com determinen les dades cadastrals, i elimini l'"infrahabitatge" adequat a la sotateulada.

A l'agost, arran d'una denúncia dels veïns de Jaume I el Conqueridor, l'ajuntament va inspeccionar l'edifici i va detectar una "probable activitat no declarada d'hostal en les plantes segona i tercera".

Va constatar que la majoria d'habitacions estaven rellogades i que a cada pis s'havia habilitat una zona amb cuina de gas no legalitzada.

A la segona i a la tercera planta hi havia cinc estances amb pany "que fa pensar que són utilitzades de manera individual com a infrahabitatge".

A la quarta s'accedeix al traster amb "una gran acumulació de matalassos, equips de cocció i bombones de butà i un quart habitatge no declarat que no pot complir les condicions mínimes d'habitabilitat, i una escala cap a la sotateulada on hi havia un matalàs i objectes personals".

Aquest mes, el consistori també ha obert un altre expedient per incompliment del deure de conservació de l'immoble adjacent, el número 4 de Boters, en el qual les deficiències no són tan greus, per la qual cosa no cal desallotjar-lo. La Paeria dóna quinze dies al propietari per reparar tots els elements deteriorats que va detectar en una inspecció a l'agost, com que el sistema elèctric i il·luminació de l'escala interior incompleixen la normativa, la barana no està correctament fixada, hi ha humitats, el paviment és deficient, hi ha teules trencades a la teulada i la façana presenta cablatge mal fixat i embolicat, així com estenedors i antenes de telecomunicacions.

Dos demolicions

D'altra banda, l'ajuntament concedirà llicència per a la demolició de l'edifici del número 24 de Boters i del 25 de Companyia, declarats en ruïna tècnica. Camps va explicar que són del mateix propietari, que ha optat finalment per enderrocar-los.

Comparteix

També t'interessarà