⏯️ La Paeria crea una nova regidoria i redueix tinences d'alcaldia després de la sortida del Comú

ACN
23-07-2021
  • ⏯️ La Paeria crea una nova regidoria i redueix tinences d'alcaldia després de la sortida del Comú
  • ⏯️ La Paeria crea una nova regidoria i redueix tinences d'alcaldia després de la sortida del Comú

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat aquest divendres la reestructuració del govern de la Paeria, després de la sortida del Comú de Lleida. El govern municipal passa a ser "més compacte i sobri", ha dit, amb la reducció de 7 a 5 de les tinences d'alcaldia, que ocuparan Toni Postius, Jordina Freixanet, Sandra Castro, Montse Pifarré i Paco Cerdà. També es crea una regidoria de presidència, encapçalada per Freixanet, que assumirà competències fins ara del Comú com l'OMAC, la lluita contra la corrupció i contractació. El regidor Jaume Rutllant assumirà les competències que fins ara tenia Sergi Talamonte, com Habitatge i Transició Ecològica, i Marta Gispert assumeix les polítiques de participació ciutadana que ostentava Elena Ferre.

A més de reduir de 7 a 5 les tinències d'alcaldia, també es reduiran de 7 a 5 les comissions informatives. Pel que fa a la Junta de Govern Local, en formaran part els tinents d'alcalde, s'hi mantindrà el regidor Jaume Rutllant i s'hi inclourà el regidor Joan Ramon Castro.

Una de les principals novetats és la creació d'una regidoria de Presidència. Pueyo ha destacat que ja existeix a ciutats com Barcelona o Mataró o fins i tot a municipis com Camarasa (Noguera). L'ocuparà Jordina Freixanet, que assumirà, a més de les competències que ja tenia, d'altres de delegades que ostentava abans el Comú com ara l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (OMAC), les relacions amb la sindicatura de greuges, la contractació i la lluita contra la corrupció.

La regidora Marta Gispert, per la seva banda, incorporarà a la regidoria que ja assumia de Consum, Comerç i Mercats, la de Participació Ciutadana, i Jaume Rutllant, sumarà a la regidoria de Cultura, les d'Habitatge i Transició Ecològica. A més, ha avançat Pueyo, Rutllant serà nomenat president de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), en la junta general d'aquest organisme que se celebrarà el 30 de juliol. El regidor Joan Ramon Castro en serà el vicepresident i assumirà també la regidoria del barri de l'Escorxador, mentre que la de Pardinyes passarà a mans del regidor Ignasi Amor.

Després d'explicar la reestructuració del govern municipal, Pueyo ha agraït a Talamonte i Ferre el seu esforç tant polític com personal i ha assegurat que amb el govern municipal en minoria a mans d'ERC i JxCat, "l'estabilitat està garantida", en un moment en què els ciutadans "ens ho demanen". Pueyo també ha mostrat la seva intenció de "mantenir i ampliar" la voluntat de consens. "Aquesta voluntat de consens sempre ha estat present i sempre ha inspirat el nostre model de gestió i allà on pugui establir-se un consens treballarem per tirar-ho endavant", ha afegit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta