La Paeria de Balaguer avala l'actuació dels dos agents que van retenir a un jove

ACN
Publicat: 
01-10-2020
Actualitzat: 01-10-2020 10:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria de Balaguer avala l'actuació dels dos agents de la Urbana que van retenir un jove clavant-li un cop de puny

La Paeria de Balaguer ha avalat l'actuació policial de dos agents de la Guàrdia Urbana que dimarts van retenir un jove i li van clavar un cop de puny i ruixar la cara amb un esprai quan el tenien immobilitzat al terra. Els fets van ser enregistrats i difosos per les xarxes socials i han generat polèmica amb crítiques a l'actitud dels agents i exigència de responsabilitats per part de la CUP, entre d'altres. Des del consistori s'apunta que es van seguir tots els protocols legalment establerts en matèria policial. El jove, que és menor d'edat, va ser advertit després de creuar la calçada per una zona no permesa i no portar bé la mascareta i va increpar els agents amb actitud desafiant.
La Paeria de Balaguer ha difós un comunicat per xarxes on explica que després d'haver parlat amb els diferents agents que van intervenir en la detenció, han arribat a la conclusió que en l'actuació policial es van seguir tots els protocols legalment establerts en matèria policial.

Els fets van tenir lloc pels volts de les dues de la tarda, quan dos agents de la Guàrdia Urbana van veure un jove al carrer Barcelona que creuava la calçada per una zona no permesa, cosa que va provocar que un vehicle hagués de frenar bruscament per evitar atropellar-lo. Els agents van advertir-lo d'aquesta mala praxi, alhora que li van demanar que es posés correctament la mascareta però, segons la Paeria, l'infractor va fer cas omís de les indicacions dels agents i va increpar-los amb actitud desafiant.

Aleshores, els agents van demanar-li que s'identifiqués i després de negar-s'hi, segons la policia, va agredir un dels agents mossegant-lo al dit polze. Arran d'aquesta agressió, els agents van utilitzar l'esprai de dotació policial perquè el detingut obrís la boca i poder-lo immobilitzar a través d'un 'check' (avís amb la mà oberta per dissuadir).

La Paeria de Balaguer també ha comunicat que desitja una ràpida recuperació als dos agents que actualment estan de baixa com a conseqüència de l'agressió del detingut i també han valorat positivament que el jove no presenti cap lesió de consideració.
 

Comparteix

També t'interessarà