La Paeria de Lleida modificarà prop de 2 MEUR el pressupost

REDACCIÓ
28-09-2022
  • La Paeria de Lleida modificarà prop de 2 MEUR el pressupost
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Ajuntament de Lleida)

La comissió informativa per les polítiques de la Gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica ha informat avui d’una modificació de crèdit d'un import total d'1.989.878,63 euros, que permetrà afrontar diverses accions per a les quals no es disposava de fons en el pressupost aprovat per aquest any.

El govern municipal ha arribat a un acord amb els grups del PSC i el Comú de Lleida, que han incorporat algunes de les seves propostes a aquesta modificació i que han decidit abstenir-se en la votació, que d'aquesta manera disposarà de prou suports per aprovar-se al pròxim ple.

La modificació incorpora una partida per al canvi de la gespa del camp de futbol de Pardinyes, que s'ha incrementat a petició del PSC i del Comú de Lleida, que s'ha sumat així a la proposta del Govern. També a petició del grup socialista s'ha aprovat introduir en aquesta modificació de crèdit una partida per a la redacció del projecte de rehabilitació de la piscina del Turó de Gardeny.

Un altre dels aspectes que s'incorporen és un estudi del model de gestió dels autobusos municipals, en compliment de la moció per iniciar el procés de municipalització del servei de transport urbà de viatgers aprovada al ple del passat mes de març, a proposta del grup del Comú.

Amb aquests canvis al pressupost també es farà un especial èmfasi en matèria energètica, desenvolupant les mesures derivades de les auditories energètiques realitzades per Medi Ambient i Educació en l’etapa de Sergi Talamonte en la regidoria de Transició Energètica. Així, es contemplen actuacions per millorar les instal·lacions i aïllaments de tancaments i finestres, i la contractació d'un sistema de control i gestió energètica en edificis municipals, amb un pressupost de 96.781,89 euros. Es tracta d'una aplicació que, mitjançant els sensors disponibles, permetrà monitorar els edificis que tenen un major consum energètic, com l'Auditori, la Panera, els pavellons Barris Nord, Pardinyes i Cappont, a més de tres escoles. També està prevista, a proposta del Comú, la represa de les auditories energètiques a les famílies per millorar l'eficiència i estalvi en l’àmbit privat.

A més a més, es suplementen les partides destinades al pagament del subministrament d'energia elèctrica (289.790 euros repartits en diferents partides) i gas (344.099,84 €), tenint en compte les pujades de preus dels combustibles. També s'incrementa en 300.420,86 € la partida destinada al capítol 1, les despeses de personal i en 40.000 euros més la destinada a Festes.

Amb la modificació de crèdit s'incrementen també els fons per a les aportacions al Consorci de Residus del Segrià (+225.000 euros) i les transferències a Autobusos de Lleida (+116.166 €), al Centre de Negocis i Convencions (+40.000 €), la Fecoll (+30.000 €), l'Orquestra Julià Carbonell (28.000 €), l'Orfeó Lleidatà (19.333,59 €), l'entitat municipal descentralitzada de Sucs (18.720 €), Turisme de Lleida (6.601,59 €) i d'altres entitats (8.000 €), de manera que es puguin complir amb els compromisos adquirits per l'Ajuntament.

La suplementació dels fons disponibles en aquestes i altres partides es compensa amb una reducció dels diners destinats al fons de contingència (-1.462.579,1 €), a la partida d'interessos bancaris (-442.963,72 €), al pressupost per a material de protecció de la Covid-19 (-30.000 €) i d'altres partides menors fins a arribar al total d'1.989.878,63 euros, de manera que la modificació queda anivellada, tal com marca la normativa

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?