La Paeria destina 3,7 milions d'euros a microcrèdits per a dones i joves emprenedors des de l'any 2004

SEGREcom
20-08-2015
  • La Paeria destina 3,7 milions d'euros a microcrèdits per a dones i joves emprenedors des de l'any 2004

L’Ajuntament de Lleida ha destinat un total de 3.750.000 euros a microcrèdits per a dones i joves emprenedors /es des de l’any 2004, unes ajudes que tenen l’objectiu de fomentar l’autoocupació femenina i la creació de noves empreses promogudes per dones a Lleida d’una banda, i impulsar la creació d’empreses i fomentar l’autoocupació juvenil a la ciutat de l’altra.

L’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, ha visitat aquest dimecres un jove i dues dones emprenedores i els projectes empresarials que han vist la llum gràcies a aquests ajuts de la Paeria: es tracta de la botiga de roba i complements Dandara, ubicada a l’Eix Comercial; la Botigueta del Celíac, un establiment d’alimentació especialitzada per a persones amb celiaquia, ubicada al Carrer Pica d’Estats; i el Boulder Indoor Lleida, unes instal·lacions de grans dimensions per practicar l’escalada situades al carrer de Tèrmens de Lleida. Els emprenedors i emprenedores s’han mostrat molt satisfets amb aquesta iniciativa “que els ha permès tirar endavant un negoci i obrir amb certes garanties d’èxit”.

Mínguez ha posat de manifest que la majoria dels projectes empresarials tiren endavant i sobreviuen el seu primer any de vida. L’alcaldessa accidental ha destacat que una de les prioritats de la Paeria es donar suport a l’emprenedoria i a la creació d’ocupació i activitat econòmica i ha destacat la importància d’aquests ajuts públics que atorga l’Ajuntament de Lleida i que han servit per tirar endavant desenes de projectes empresarials relacionats amb una àmplia varietat de sectors.

Des del seu inici, els microcrèdits han permès crear diversos tipus de negoci com tallers de restauració de mobles, botigues de manualitats, empreses de producció de cervesa artesana, bar-cafeteries, comerços d’alimentació animal, tallers mecànics, centres de formació d’idiomes, centres de formació en el lleure, acadèmies de repàs, joieries, òptiques, establiments d’objectes de regal, tallers de restauració de mobles, gabinets de comunicació, establiments d’imatge personal, etcètera.

 

Nova convocatòria de microcrèdits per a joves

 

 

L’ajuntament de Lleida té oberta fins el proper 2 de novembre una nova convocatòria per a joves emprenedors d’entre 18 i 34 anys. Les sol·licituds presentades seran valorades per una comissió tècnica que tindrà en compte criteris de viabilitat del pla d’empresa, la coherència pressupostària, l’esforç i l’actitud de la persona emprenedora.

Les subvencions per desenvolupar els projectes empresarials seran com a màxim d’un 50% sobre el pla d’inversions i de necessitats inicials, amb un límit quantitatiu de 15.000 € per projecte. Si el projecte es valora de manera favorable s’atorgarà el finançament, que s’haurà de retornar en un termini de 4 anys amb un interès del 0%. En cap cas es demanaran avals o garanties.

 

Microcrèdits per a dones emprenedores

 

Els microcrèdits per a dones emprenedores van adreçats a dones empadronades al municipi de Lleida (amb una antiguitat de 6 mesos), que vulguin endegar un nou projecte empresarial a la ciutat de Lleida. També es consideraran projectes de nova creació els que no hagin complert un any d’antiguitat en el moment de presentar la sol·licitud. El termini per presentar sol·licituds per a la convocatòria d'aquest 2015 està obert fins al proper 31 d'octubre.

Els microcrèdits per desenvolupar els projectes empresarials seran com a màxim d’un 50% sobre el pla d’inversions i de necessitats inicials, amb un límit quantitatiu de 15.000 € per projecte. El microcrèdit es concedeix a 0% d’interès a retornar en 4 anys, sense despeses de constitució i/o amortització.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta