La Paeria entrarà a l’Agència Tributària Catalana

REDACCIÓN
Publicat: 
22-02-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria entrarà a l’Agència Tributària Catalana

La Paeria s’incorporarà a l’Agència Tributària Catalana amb l’objectiu d’incrementar l’eficiència en l’aplicació dels tributs i de millorar la qualitat dels diferents serveis tributaris. En la comissió per a les Polítiques de Gestió del Govern Obert, Economia i Participació el govern va informar ahir sobre el conveni que es firmarà pròximament amb l’Agència Tributària i que s’haurà de debatre en el ple del febrer.

Entre altres iniciatives, preveu la posada en marxa de la finestreta única tributària que permetrà realitzar tràmits tributaris presencials, tant de la Paeria com de la Generalitat, amb la qual cosa s’evitaran desplaçaments als contribuents. A més, es facilitarà l’intercanvi d’informació entre les institucions a fi de detectar incompliments.

D’altra banda, el govern ha rectificat l’error sobre la bonificació del vint-i-cinc per cent en l’impost sobre els vehicles híbrids, ja que en les ordenances fiscals es limitava el descompte només al primer any de matriculació. Ara, el text ha quedat corregit i la bonificació continuarà durant els anys posteriors.

Amb aquest acord, l’ens provincial podrà executar els embargaments i recàrrecs a les persones amb multes de trànsit a la capital. Això afecta totes les sancions que no han estat liquidades pels infractors dins del termini voluntari fixat per abonar-les.

Segons la Paeria, la llei impedeix als ajuntaments embargar comptes bancaris que no estiguin ubicats dins del seu municipi.

Cedeix el cobrament executiu de multes de trànsit a la Diputació

? En la Comissió d’Economia, la tinenta d’alcaldia, Montse Pifarré i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, va informar sobre el text d’un altre conveni que la Paeria subscriurà amb la Diputació de Lleida en matèria de recaptació executiva de sancions de trànsit i que també se sotmetrà a l’aprovació del ple de la setmana vinent.

Comparteix

També t'interessarà