La Paeria facilitarà als bars sense terrassa que puguin instal·lar-les

S.E.
30-07-2020
  • La Paeria facilitarà als bars sense terrassa que puguin instal·lar-les

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que la relaxació de les mesures és “la constatació que esforçar-se dóna els seus fruits”, encara que va admetre “no responen al cent per cent a les demandes de l’hostaleria”. “Havíem demanat a la Generalitat que es pogués obrir amb un 50% d’aforament a l’interior i ho vam tornar a demanar al Govern i al Procicat”, va assenyalar. El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, també va dir que té una “sensació agredolça” i va anunciar que ahir mateix iniciaria una “operativa perquè demà [per avui] els locals que vulguin posar terrassa puguin fer-ho en condicions”. Va recordar que després del primer confinament els hotelers van poder obrir les terrasses al 50 per cent i on es va poder ampliar, es van autoritzar taules fins al cent per cent respectant la distància. “Ara ho reemprendrem i posarem totes les facilitats”, va assenyalar, i va assegurar també que per als bars que no tinguin terrassa, “analitzarem cas per cas si poden posar-la, suprimint places de pàrquing si cal o aprofitant els talls de carrers”. A més, va reclamar a la Generalitat que concreti els ajuts que va anunciar. En aquest sentit, Pueyo va reclamar al Govern que “continuï destinant recursos”, com més rastrejadors, i a l’Estat, la reactivació dels ERTO en les mateixes condicions que l’estat d’alarma i eximir la quota d’autònoms. “No volem una societat malalta ni sotmetre a riscos els ciutadans, però és inacceptable una societat empobrida i fa falta que totes les administracions hi posin de part seua”, va recalcar l’alcalde, que també va demanar “compromís” als ciutadans.

Per la seua banda, el secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, es va mostrar indignat per no poder obrir l’interior dels locals i per haver de tancar les terrasses a les dotze de la nit. “Estem en una situació límit”, va destacar, i va reclamar de nou ajuda a totes les administracions. “A l’estiu a Lleida, a gairebé a 40 graus, la gent surt després de sopar”, va afegir.

Per la seua part, la plataforma NUC ha convocat una “mani festa per la veritat” dissabte a la qual anima a assistir “sense morrió” i amb mascareta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta