La Paeria planteja a la Generalitat un paquet de mesures per ajudar a l'economia del Segrià

REDACCIÓ
14-07-2020
  • La Paeria planteja a la Generalitat un paquet de mesures per ajudar a l'economia del Segrià
  • La Paeria planteja a la Generalitat un paquet de mesures per ajudar a l'economia del Segrià

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, s’ha reunit aquest dilluns a primera hora del matí amb el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Paco Cerdà, el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, i la regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, per analitzar l’impacte econòmic als municipis de Lleida i el Baix Segrià.

Durant la trobada, han traslladat a la consellera les primeres valoracions dels sectors econòmics lleidatans fruit dels contactes inicials realitzats ahir al vespre tot just conèixer-se la situació de confinament domiciliari parcial a la ciutat de Lleida.

Des de la Paeria, s’ha plantejat a la consellera l’assumpció d’un paquet de mesures que competeixen tant al seu Departament com a la resta del Govern. Aquestes tenen a veure tant en accions pal·liatives a curt termini per dotar de liquiditat als sectors productius de la ciutat, com condonacions i ajornament d’impostos, ajuts directes al sector terciari, préstecs a zero, ajuts a les hipoteques i lloguers de locals comercials, com també accions a mitjà termini per dinamitzar l’economia lleidatana i incrementar el seu atractiu inversor.

Toni Postius, primer tinent d’alcalde de la Paeria i regidor d’Urbanisme, ha assegurat: “cadascun dels regidors, en el seu àmbit de competències, hem de ser la primera mà que trobi el ciutadà quan té un problema. En aquest sentit, ens posem al costat dels comerciants, autònoms, empresaris, treballadors i ciutadans de Lleida en general per vehicular les seves demandes i reivindicar fermament aquelles mesures que els permetin seguir fent la seva activitat que en definitiva és la seva pervivència”.

La consellera Àngels Chacón ha destacat que “la crisi sanitària ha esdevingut també una crisi econòmica i social per la seva afectació directa al teixit productiu”, i que “el Departament d’Empresa i Coneixement treballarà i analitzarà conjuntament amb els agents socioeconòmics del Segrià tot un conjunt de mesures per garantir la supervivència de les empreses i els llocs de treball, ja que si no cuidem el teixit productiu, la crisi social i econòmica serà molt més difícil de combatre”.

Per tal d’atendre totes les demandes del sector i de buscar fórmules de compensació als perjudicis econòmics i socials que provocarà l’actual situació, els participants de la reunió s’han emplaçat a crear un grup de treball format pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, la Paeria de Lleida i els principals agents econòmics de la ciutat, entre ells la Cambra de Comerç, FECOM, PIMEC, i d’altres associacions empresarials i de comerciants per analitzar les mesures i donar resposta a la problemàtica generada per la pandèmica del Covid19.

Aquesta tarda hi haurà la primera reunió de la consellera Àngels Chacón amb representants dels agents socioeconòmics del Segrià.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta