La Paeria retira fins al dia de les eleccions la pancarta de suport als presos i exiliats

SEGRE
10-10-2019
  • La Paeria retira fins al dia de les eleccions la pancarta de suport als presos i exiliats
  • La Paeria retira fins al dia de les eleccions la pancarta de suport als presos i exiliats

L’Ajuntament de Lleida ha retirat aquest dimecres al matí la pancarta en suport a les persones preses i exiliades que es podia contemplar des de la façana de casa consistorial que dona a l’avinguda de Blondel així com el llaç groc ubicat en la plaça de la Paeria.

El paer en cap Miquel Pueyo ha asseverat que els símbols es retiren de manera temporal, fins després del "període d'excepcionalitat" marcat per les eleccions espanyoles i ha indicat que, després, es tornaran a col·locar.

L’alcalde ha assenyalat que la Paeria acata la resolució de la Junta Electoral Provincial sense entrar en "jocs simbòlics" perquè ara toca fer "política amb el cap fred" encara que sigui difícil a les portes de la sentència al judici del procés.

L’Ajuntament ha retirat la pancarta i el llaç groc dins del termini establert per la Junta Electoral. Dimarts, aquest òrgan va enviar una resolució en desestimar les al·legacions formulades pel govern municipal a la denúncia interposada pel grup de Ciutadans.

El paer en cap ha remarcat que el procediment era "insostenible fins i tot des del punt de vista jurídic". Per això, la Paeria va presentar un recurs al·legant indefensió. Va exposar que la pancarta i el llaç no són el símbol d'una candidatura ni el missatge d'un partit polític sinó "un sentiment compartit per una majoria de la societat lleidatana”, com altres vegades la institució ha donat suport a diferents reivindicacions.

En declaracions als mitjans, el paer en cap ha dit que la retirada de la pancarta i el llaç té lloc quan està a punt de fer-se pública la sentència del procés, una resolució judicial que, d'alguna manera "sembla anterior al mateix judici i que, sens dubte, està influïda per un clima de venjança política força intens en el conjunt de l'Estat".

L’alcalde ha assenyalat que a ell i al seu govern els correspon "posar pau i seny", estar al costat dels "condemnats i condemnades per endavant" -de manera incondicional, tant política com personalment i humanament- així com participar en les mobilitzacions pacífiques perquè surtin de la presó. “Com ens demanava públicament Raül Romeva, toca fer política amb el cap fred”, ha conclòs el paer en cap.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next