La Paeria suspèn de forma transitòria la taxa de terrasses fins al 30 de juny

ACN
22-05-2020
  • Terrasses mascareta bar Lleida Ricard Vinyes Miquel de Santiago
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

L'Ajuntament de Lleida ha aprovat provisionalment suspendre de forma transitòria l'aplicació de l'ordenança fiscal sobre ocupació de l'espai públic, des del 18 de maig fins al 30 de juny, a tots els fets imposables meritats des de l'inici d'any. L'acord, que afecta principalment a les terrasses de bars i restaurants, s'ha pres aquest divendres en la Comissió informativa de les Polítiques de Gestió del Govern Obert, Economia i Participació, com a pas previ a l'aprovació en el pròxim ple del 29 de maig. La comissió també ha previst la possibilitat de deixar en suspens aquest acord, en el supòsit que l'aplicació de l'estat d'alarma per la covid-19 comportés noves restriccions en l'ús de l'espai públic.

Un altre dels acords de la Comissió ha estat informar favorablement sobre el conveni que la Paeria i la Diputació han establert per fer front a les despeses d'assistència social derivades de la campanya de treballadors temporers per a la fruita, que puguin resultar afectats pel coronavirus i requereixin atencions socials i sanitàries específiques.

L'acord estableix habilitar un espai a la ciutat per atendre els casos que es puguin detectar en qualsevol municipi lleidatà, en el qual es puguin allotjar totes les persones afectades per la covid-19, que no requereixin assistència sanitària sinó només aïllament. El conveni estableix una partida pressupostària de 300.000 euros, en un termini establert és de l'1 de maig fins al 30 de setembre.

El PSC diu que la Paeria genera "caos" a l'hostaleria per la "manca d'informació" sobre l'ampliació de l'espai de terrasses

La regidora i portaveu d'Economia del PSC, Begoña Iglesias, ha afirmat que la modificació de l'ordenança "continua sense respondre les demandes del sector de l'hostaleria" pel que fa a l'ampliació de l'espai d'ocupació de l'espai públic pel que fa referència a les terrasses. Segons Iglesias, "és una mostra clara de manca d'informació i també de no respondre amb efectivitat el que demanden des del sector", un fet que genera "caos" en l'organització "d'un dels sectors més afectats per la pandèmia", ha remarcat. Iglesias ha acusat el govern de la Paeria d'"improvisar un cop més en les decisions que pren, siguin de l'àmbit que siguin, com s'ha pogut veure amb la vianalització de carrers".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?