La Paeria vol instal·lar plaques solars a tots els edificis municipals

REDACCIÓ
Publicat: 
27-04-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria vol instal·lar plaques solars a tots els edificis municipals

L'Ajuntament de Lleida convocarà abans de l'estiu una licitació per tal d'impulsar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les teulades de tots els edificis municipals on sigui tècnicament possible. Així ho ha anunciat aquest matí el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, en una visita al centre cívic de Balàfia, on aquesta setmana s'està enllestint la col·locació de plaques solars a la coberta.

"La previsió és que puguem instal·lar plaques solars en tots els edificis municipals que tinguin una coberta amb capacitat de disposar-ne. Ho farem a través d'una fórmula mixta amb el sector privat que ens permeti justament poder consumir l'energia que es produeixi per part dels edificis municipals i, en segon lloc, poder plantejar també opcions de consum compartit", ha afirmat el regidor. Tall de veu de Toni Postius

"És evident que fem tard des del punt de vista que aquesta aposta per les energies sostenibles s'hauria d'haver fet fa molts anys, però aquest govern municipal va tenir clar des del minut 0, i per això avui ens acompanya en Sergi Talamonte que va ser l'impulsor a través de l'Agència de l'Energia d'aquesta acció al centre cívic de Balàfia, que aquesta seria una línia estratègica. Ara en els pròxims mesos acabarem de culminar amb aquesta implantació de plaques solars en el conjunt d'edificis i cobertes municipals que tenim a la ciutat", ha afegit Postius.

El portaveu del grup del Comú, Sergi Talamonte, ha participat en la visita i ha destacat que aquest projecte va ser dels primers que va impulsar l'Agència de l'Energia, quan el Comú liderava aquesta àrea al govern. "Vam fer un estudi de totes les teulades de propietat municipal, per a veure quines tenien millor capacitat de producció, aquesta era de les millors i es va fer un esforç molt important per part dels tècnics de medi ambient per a tirar endavant un projecte d'inversió per muntar plaques d'autoconsum en un centre cívic. És una iniciativa que esperem que es repliqui a tota la resta d'edificis municipals i més tenint en compte ara l'augment exagerat del cost de l'energia. Suposa un estalvi i un avantatge pel medi ambient i no podem perdre aquest tren", ha declarat Talamonte. Tall de veu de Sergi Talamonte

La Paeria ha instal·lat ja plaques solars a l'edifici Pal·las i ara al centre cívic de Balàfia, amb una inversió d'uns 60.000 euros i una potència de 50 kWh, que permetran que l'edifici s'autoabasteixi energèticament, generant un estalvi important en la factura elèctrica. Aquesta actuació es complementarà també amb tres projectes que s'han presentat per a rebre fons NextGeneration UE per instal·lar plaques solars amb una producció total de 200 kWh a diferents escoles i centres cívics de la ciutat, ha explicat Postius, qui ha assenyalat que amb aquestes actuacions es farà un "salt importantíssim", en un moment on això resulta especialment rellevant tant des del punt de vista ambiental com econòmic, per l'elevat cost de l'energia.

Comparteix

També t'interessarà