⏯️ La pagesia lleidatana carrega contra Mascort i avisa que continuaran amb els talls "fins que faci falta"

REDACCIÓ
Publicat: 
28-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ La pagesia lleidatana carrega contra Mascort i avisa que continuaran amb els talls "fins que faci falta"
    Peu de foto: 
    Anna Berga
  • ⏯️ La pagesia lleidatana carrega contra Mascort i avisa que continuaran amb els talls "fins que faci falta"
    Peu de foto: 
    Anna Berga

La pagesia de la demarcació de Lleida continua amb els talls en una desena de carreteres en la segona jornada de protestes. Les vies afectades inclouen l'A-2 a Soses i Tàrrega i l'AP-2 a Aitona. A Tàrrega, centenars de tractors encara bloquegen l'A-2, amb agricultors que asseguren que romandran "fins que faci falta" fins que les seves reivindicacions siguin ateses.

Els manifestants han expressat la seva desaprovació cap al conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, per la seva absència a la reunió amb els convocants de la plataforma Revolta Pagesa, criticant-lo per "un lleig molt gran". Alguns dels participants han explicat que han fet torns per descansar durant la nit, mentre altres han optat per quedar-se a dormir als tractors o remolcs.

Els agricultors han reiterat la seva determinació a mantenir els talls "fins que faci falta" i fins que els polítics es comprometin a abordar les seves demandes. Amb la queixa sobre els preus estancats durant dècades, un dels manifestants, Marc Capdevila, de Vilanova de Bellpuig, ha afirmat: "Ja està bé de treballar amb els mateixos preus de fa 30 anys".

A més dels talls a l'AP-2 i l'A-2, les protestes continuen en altres vies, incloent l'A-22 i N-240 a Almacelles, N-230 a Alfarràs, N-260 i N-230 a les Bordes, C-14 a Bassella, Ponts i Tàrrega, LL-12 a Albatàrrec, i L-303 a Plans de Sió, segons el Servei Català de Transit.

Comparteix

També t'interessarà