⏯️ La PAH ocupa la Delegació del Govern a Lleida per aturar un desnonament a Torrefarrera

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
29-01-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ La PAH ocupa la Delegació del Govern a Lleida per aturar un desnonament a Torrefarrera
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

Una vintena de persones mobilitzades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest dilluns al matí la Delegació del Govern a Lleida per exigir solucions per aturar el desnonament d'una família de Torrefarrera (Segrià). El llançament es va fer la setmana passada però es va ajornar fins al pròxim dijous davant l'amenaça de la família de fer explotar una bombona de butà dins la casa. A més d'aquest cas, la PAH també ha denunciat el d'una veïna de Rosselló, amb un menor a càrrec, que està previst que desnonin aquest dimarts. Afectats i la PAH s'han reunit amb els directors dels Serveis Territorials de Drets Socials i Justícia de Lleida, els quals s'han compromès a treballar perquè cap d'ells "es quedin al carrer".

Els participants de l'acció han ocupat la Delegació del Govern durant prop tres hores i han abandonat l'edifici després de la reunió que han mantingut afectats i representants de la PAH amb la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Maria Eugènia Puig-gròs, i el director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Robert Cabasés.

La plataforma considera que ni la Generalitat ni l'Ajuntament de Torrefarrera han fet "res" per aturar el desnonament d'en Rafael i la seva família. La família ha pagat més de 110.000 euros d'hipoteca en els darrers 15 anys però l'any passat va deixar de pagar al no poder-hi fer front. La PAH denuncia que l'habitatge l'ha adquirit un "fons voltor que es nega a fer un lloguer social, quan hi està obligat" i exigeix una solució. El desnonament estava previst per dimecres passat però el jutge el va acabar ajornant a aquest pròxim.

L'afectat ha explicat que no té una alternativa on anar i demana "temps" per poder fer la mudança. "Em fa vergonya dir-ho però soc una persona vulnerable. Si m'han donat la hipoteca per agafar aquesta casa no m'ho han de treure com m'ho volen treure. Jo marxo, però que em donin temps per treure les meves coses", ha expressat.

Per la seva banda, el Govern s'ha compromès ha buscar una alternativa residencial digna per als afectats. "No es quedaran al carrer", ha afirmat la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials. Puig-gròs també ha afegit que la família de Torrefarrera té tres informes de vulnerabilitat emesos per serveis socials, el darrer d'aquest divendres, i que estan a l'expectativa que el jutge "pugui tenir compte aquesta situació i donar-nos més temps per poder treballar el cas".

Comparteix

També t'interessarà