La Panera inaugura dos exposicions de l'artista Carles Congost

REDACCIÓ
20-05-2017
  • La Panera inaugura dos exposicions de l'artista Carles Congost

El Centre d’Art la Panera de Lleida ha inaugurat aquest divendres dos exposicions de l’artista d’Olot Carles Congost. Es tracta d’A Sense of Wonder (un sentit de la meravella o la capacitat de meravellar-se), que reuneix els treballs més recents de l’artista amb set videoinstal·lacions i que és una coproducció entre Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i La Panera. El comissari de la mostra, David Santaeulària, va explicar que es tracta de treballs “molt pocs vistos a casa”, en alguns casos inèdits i que tenen el reconeixement de diversos premis. Santaeulària va comentar que no existeix un fil conductor i que les peces són com “narracions suspeses” perquè les completi l’espectador.

L’edil de Cultura de la Paeria, Montse Parra, i el director dels serveis territorials de Cultura, Josep Borrell, van destacar l’aposta de La Panera per l’art contemporani i els fructífers resultats de les col·laboracions entre institucions. La directora de La Panera, Cèlia del Diego, va destacar que és la primera vegada que les peces es poden veure a Lleida.

La mostra es completa amb Maletas violentas, ubicada al Centre de Documentació, i que és el nom del segell discogràfic creat pel mateix artista el 2015 per ordenar i publicar el resultat de les seues diferents col·laboracions musicals vinculades a la seua producció audiovisual. Les exposicions estaran obertes fins al 15 d’octubre.

D’altra banda, l’IEI va inaugurar ahir l’exposició EN Manuel M. Romero, guanyador del Premi IEI/Embarrat 2016, que podrà visitar-se fins al proper dia 9 de juliol. Es tracta d’una selecció de pintures abstractes que busquen la simplicitat en contraposició amb el vertiginós ús actual de la imatge. En aquest sentit, el buit ha tingut una gran importància a l’hora de concebre aquesta mostra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?