La Passió de Cervera s’acomiada i tornarà amb música en directe

X. SANTESMASSES
29-04-2019
  • La Passió de Cervera s’acomiada i tornarà amb música en directe

La Passió de Cervera va posar fi dissabte a les representacions sense arribar als 3.000 espectadors que va reunir a l’edició anterior. Per guanyar públic, els organitzadors projecten acompanyar les pròximes funcions teatrals amb música orquestral en directe. Així ho va explicar el president del Patronat, Xavier Cañabate, que va apuntar que pretenen aprofitar d’aquesta manera el bon moment pel qual passa el conservatori de la capital de la Segarra i impulsar la cooperació entre les dos entitats per aconseguir projectes de més qualitat.

La Passió ha incorporat en els últims anys dansa i cant en directe, a càrrec de cantants del conservatori i de la coral Lacetània. Per a Cañabate, un pas més seria recuperar la música orquestral en directe, en concret la que el mestre Josep Maria Quintana va crear durant els quaranta. “És la que millor s’adequa al nostre projecte”, va valorar Cañabate.

Als anys 70 i 80, es va substituir part del repertori original per peces de la banda sonora de pel·lícules de l’època. Per a Cabañete, la principal dificultat per guanyar públic és atreure joves i espectadors de l’àrea metropolitana de Barcelona. “Abans d’arribar a Cervera tenen propostes similars a Esparreguera i Olesa de Montserrat”, va apuntar. En aquest sentit, va insistir que la Passió supera el marc estrictament religiós i que “actualment és un espectacle històric d’entreteniment amb més de dos-cents actors en escena”. Les escenificacions van començar el 24 de març.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?