La pedregada de dissabte a Ponent va afectar més de 1.000 hectàrees de cultius

ACN
28-09-2021
  • La pedregada de dissabte a Ponent va afectar més de 1.000 hectàrees de cultius

La tempesta de pedra, molta aigua i vent que va caure a la Noguera i algun municipi del Segrià dissabte a la tarda va afectar un total de 1.026 hectàrees de cultius, dels quals 984 eren de panís i 42 de fruita de llavor. Segons l'informe elaborat pel Departament d'Acció Climàtica, l'afectació de fruita ha estat majoritàriament a varietats de llavor tardanes i varia entre el 90 i el 40%. Pel que fa al panís, es danys van entre el 80 i el 30%. La tempesta va produir un esclafit entre els termes municipals de Térmens i Vallfogona de Balaguer, afectant teulades d'algun cobert. Altres municipis afectats són Balaguer, Albesa, Menàrguens, La Sentiu de Sió, Bellcaire d'Urgell, Camarasa, Torrelameu, Castelló de Farfanya, Cubells i Alguaire.

Pel que fa a la fruita, en algun cas com Albesa encara quedava per collir algun préssec que ha resultat també afectat. Alguna afectació en figa però no massa significativa en el seu conjunt.

Per l'afectació del blat de moro s'ha fet una mitjana entre els panissos de primera collita que ja estan fets i els de segona collita que la defoliació és molt gran i en algun cas hi ha la canya trencada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?