La pel·lícula 'Alcarràs' s'estrenarà en 20 localitats lleidatanes

REDACCIÓ
20-04-2022
  • La pel·lícula 'Alcarràs' s'estrenarà en 20 localitats lleidatanes

L’empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc serà l’encarregada de portar la pel·lícula de Carla Simon “Alcarràs” a més de 40 poblacions, a 14 de les quals no hi ha cinema des de fa anys. A més, moltes de les projeccions comptaran amb la presència d’actors, actrius i membres de l’equip tècnic de la pel·lícula.
 
La pel·lícula de Simon es podrà veure a les sales on habitualment el Circuit hi manté les projeccions: Balaguer (30 d’abril 1, 2, 7 i 8 de maig); Mollerussa (30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig), Tàrrega (tots els dies, del 29 d’abril al 9 de maig), Tremp (30 d’abril, 1 i 2 de maig); Bellpuig (6, 7, 8 i 9 de maig), Agramunt (6, 8 i 9 de maig), però també Mequinensa (6, 7 i 8 de maig), Montblanc (15 de maig),  Ripoll i Vielha (del 14 al 16 de maig). També es podrà veure a Montsó en castellà els dies 30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig, i posteriorment als cinemes de les poblacions d’Aragó que gestiona.
 
Però també hi haurà cinemes que obriran les seves portes gràcies a “Alcarràs”. Es  tracta de sales ubicades en pobles i petites ciutats de les terres de Ponent però també de Tarragona, en la majoria de les quals feia molts anys que ja no s’hi projectava cinema. La crisi de la Covid no va fer més que agreujar una situació que ara “Alcarràs” podria capgirar: fer tornar el cinema als pobles. Tal i com resava la campanya “I LOVE CINE DE POBLE” iniciada l’any 2020 arran del primer confinament per Circuit Urgellenc, que es dedica a la gestió d’una trentena de petites sales de cinema de poble.
 
Així doncs ‘Lo Casino’ de la localitat on s’ha enregistrat la pel·lícula de Simon, Alcarràs, serà el primer en recuperar-se. Es reobrirà el 29, 30 d’abril i l’1 de maig per projectar-hi la pel·lícula que ha convertit en protagonista aquesta població del Segrià de 9.500 habitants. A Alcarràs el cinema va tancar els anys 90 i també ho va fer a Aitona, on s’hi projectarà la pel·lícula el dia 30 d’abril. En aquestes poblacions del Segrià el Circuit Urgellenc hi feia projeccions esporàdiques fins ara.
 
Altres localitats ponentines com Cervera, la capital de la Segarra, reobrirà el seu cinema el dia 1 de maig. A Cervera el cinema va tancar l’any 2013 tot i que s’hi han anat fent projeccions i hi ha un projecte de recuperació anomenat Cinema Boira. També serà el cas de Bell-lloc (Pla d’Urgell) on des de finals dels anys 80 s’hi va perdre el cinema i el proper 6 de maig es reobrirà la sala de l’antic cinema Catalunya per estrenar-hi ‘Alcarràs”. També en aquesta comarca, al municipi de Torregrossa el dia 7 de maig es reobrirà la sala tancada els anys 80 per poder-hi veure el film de Carla Simon, el mateix dia que també es projectarà a la Sala Cubrural d’Artesa de Segre, (Noguera), on el cinema Camats es va tancar els anys 80. En aquesta localitat de la Noguera el Circuit hi ha anat fent projeccions de cinema itinerant  unes 6/8 vegades l’any.
 
A les Borges Blanques, també podran gaudir el dia 7 de maig del cinema de Carla Simon, al Pavelló de l’Oli, on el Circuit hi porta el cinema itinerant diverses vegades l’any.
 
Les localitats del Segrià SosesSucs i Almacelles recuperaran les sessions de cinema els dies 13, 15 i 22 de maig, respectivament, per visionar el film guardonat a la Berlinale. A Almacelles el cinema Casal va reobrir l’any 2001, s’hi va fer cinema durant uns anys i posteriorment s’hi han dut a terme projeccions de cinema itinerant, a més del cicle Gaudí. Al Pla d’Urgell, a la localitat de Bellvís “Alcarràs” hi arribarà el dia 28 de maig, després que el cine Esport tanqués a principis dels anys 90, tot i que el Circuit Urgellenc hi projecta pel·lícules cada estiu.
 
Les localitats de Pont de Suert (Pallars Jussà) i Penelles (Noguera) s’afegiran a la llarga llista de cinemes on es podrà veure la pel·lícula però també sales de Tarragona, com ara Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), que recuperarà el seu cinema per projectar “Alcarràs” el dia 8 de maig, després d’haver tancat portes els anys 80.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta