La Pobla de Segur organitza el primer festival gastronòmic 'Vianda'

REDACCIÓ
Publicat: 
19-09-2022
Actualitzat: 19-09-2022 13:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Pobla de Segur organitza el primer festival gastronòmic 'Vianda'
    Peu de foto: 
    Foto Diputació de Lleida

La primera edició del festival gastronòmic ‘Vianda’ que se celebrarà a la Serradora de la Pobla de Segur i voltants el dia 24 de setembre. L'alcalde de la Pobla, Marc Baró, apunta que “el festival pretén potenciar el producte local i de proximitat i en aquesta primera edició la protagonista serà l’hamburguesa de km0”. En aquest sentit, ha afegit que “és una oportunitat per gaudir de les empreses que estan relacionades amb el sector càrnic, i veure què fan, a més de donar el valor afegit al territori”. És, en definitiva, “una representació del sector comercial i agroalimentari de la zona”.

En la seva primera edició —que s’havia de celebrar l’any 2020 però va haver de ser ajornada per la pandèmia— el festival es concentrarà tot en un sol dia, i s’hi celebrarà des d’un esmorzar fins a actuacions musicals i infantils, passant per demostracions de cuina i diferents tasts gastronòmics. Aquests dos últims elements, de fet, seran el plat fort de la jornada: un showcooking a càrrec del cuiner del programa ‘Cuines’ de TV3 i conductor del programa ‘Joc de Cartes’, Marc Ribas, i l’Espai Brasa, un moment en què el públic podrà comprar directament als productors carnis locals les hamburgueses que hauran preparat i cuinar-les ells mateixos a la brasa.

Durant la jornada hi haurà unes 12 parades amb productors del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Alta Ribagorça, i a l’Espai Brasa, hi seran presents cinc productors locals.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Tirbió, explica per què han escollit el nom de ‘Vianda’ per al festival. Vianda és una paraula que ve del francès viande, que vol dir carn. “Al Pallars però, vianda s’associa a un tipus d’escudella que s’elabora aquí feta amb carn de gallina, porc, botifarra, cansalada, fideus, col, patates, fesols i peres”. En aquesta línia ha afegit que “aquest és un festival que reivindica les singularitats del territori i permet posar al mapa la capacitat que tenim en l’àmbit agroalimentari”.

L’organització preveu que, de cara a les properes edicions, el festival s’ampliï en dies i contingut. Segons Tirbió, “enguany ens hem quedat curts per la celeritat amb la qual ho hem hagut de muntar, però aquí falta incloure més el professional. És a dir, això ha de ser un cercle que inclogui des del productor al professional, o sigui des del ramat al plat, amb tot el que comporta”.

Comparteix

També t'interessarà