La polèmica trota a Vielha

r. r.
18-08-2015
  • La polèmica trota a Vielha

Un carruatge que ofereix als turistes passejos per Vielha suscita crítiques entre l'oposició. El seu propietari és un familiar de l'alcalde, Juan Antonio Serrano (UA), i a les tardes està estacionat davant de la seu de l'ajuntament, sobre places d'aparcament. El passat estiu, el primer en el qual va circular pels carrers de la capital aranesa, esperava els seus clients aparcat al carrer Major, just davant de l'hotel propietat del primer edil. El portaveu del grup de CDA, Àlex Moga, va avançar que presentarà preguntes en el pròxim ple per dilucidar quins són els motius d'aquest canvi i si existeixen motivacions "personals" per part de l'alcalde. Serrano, per la seua part, va afirmar que és la millor opció tant per al trànsit com per complir requisits de salubritat, i que es tracta d'una activitat subjecta a pagament al consistori.

Moga va precisar que les seues preguntes en el pròxim ple pretenen aclarir "el perquè d'aquest canvi d'ubicació, si existeix algun tipus d'acord amb el consistori i si el municipi rep algun ingrés per aquesta activitat". Així mateix, el portaveu de CDA, a l'oposició en el consistori, va criticar que els tombs a cavall que organitza la mateixa empresa del carruatge transcorrin en alguns trams "per zones verdes urbanes de Vielha". La presència del carruatge davant del consistori des de principis d'aquest mes ha suscitat nombrosos comentaris entre veïns, especialment entre persones afins a grups a l'oposició.

Per la seua part, Serrano va afirmar que, a l'iniciar-se les passejades turístiques en carruatge l'estiu passat, el promotor i l'anterior ajuntament ja es van plantejar dos opcions per estacionar-lo. El primer era el carrer Major, on va estar l'any passat; la segona, la seu de l'ajuntament, on el carro aparca des de principis d'aquest mes. "Són dos llocs amb desaigües i amb una boca d'aigua propera per netejar les deposicions dels cavalls", va assenyalar el primer edil.

L'alcalde va argumentar que l'opció del carrer Major no era la millor per a aquest any. "Hem engegat un tren turístic que circula per aquest", va assenyalar, i va apuntar que la suma d'aquest vehicle i el carruatge podria ocasionar problemes puntuals de circulació en un carrer molt transitat. Quant a l'ocupació de places d'aparcament, va apuntar que estan reservades per a personal de l'ajuntament i que el carro hi estaciona a sobre fora de l'horari en el qual treballadors municipals i edils les utilitzen.

Serrano va subratllar que l'activitat haurà de tributar al consistori per l'ocupació de la via pública. "L'anterior ajuntament no va cobrar res", va afegir.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta