La poma es pagarà millor en uns mesos, augura JARC

I. CHIVA
23-11-2019
  • La poma es pagarà millor en uns mesos, augura JARC

El responsable sectorial de fruita dolça de JARC, David Borda, va lamentar ahir que els preus de mercat de la poma aquesta campanya s’hagin vist llastats pels estocs acumulats de l’any anterior. “Esperem que d’aquí a uns mesos vagin remuntant ja que Polònia, que és la que més pomes produeix a tot el continent, ha experimentat un descens d’entre el 25% i el 30%”, va manifestar en el marc d’una jornada sobre la qualitat de la fruita dolça a Lleida, que va acollir l’entrega de la tercera edició del premi a la millor poma golden 2019, que va ser per a Ramon Dalfó, d’Alfarràs.

En aquest sentit, Borda va insistir a potenciar la qualitat davant la quantitat. “La idea d’aquest premi és separar la qualitat del munt de la quantitat perquè un pagès que produeix fruita de qualitat hauria de poder cobrar entre 60 i 70 cèntims per quilo tranquil·lament, i al mercat es vendria a entre dos i tres euros, però quan el consumidor compra el quilo a euro vol dir que alguna cosa no va bé”, va subratllar. També la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va animar els pagesos a “enamorar” amb el seu producte perquè “tenim la qualitat i hem de fer-ho saber als consumidors”.

JARC i la consellera Jordà aposten per potenciar la qualitat davant la quantitat i per “enamorar” el client

Per la seua banda, Ramon Dalfó es va mostrar “molt content” pel guardó, que arriba després d’un quart de segle de dedicació a la fructicultura. “Veiem compensats els esforços que hem dedicat durant tot aquest temps”, va emfatitzar, alhora que va revelar que “el secret” és produir la poma “a una altitud sobre el nivell del mar, perquè és el que li confereix la combinació de sucre i acidesa” que l’ha fet mereixedor d’una distinció a la qual han optat pomes de tot l’Estat i també de fora.

Per la seua part, Xavier Vela, president de JARC, va advocar per establir preus mínims per assegurar la viabilitat de les explotacions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta