La primera Fira Lo Caragol Food maridarà gastronomia, música i activitats per a grans i petits

REDACCIÓ
Publicat: 
03-05-2023
Actualitzat: 03-05-2023 10:40
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La primera Fira Lo Caragol Food maridarà gastronomia, música i activitats per a grans i petits
    Peu de foto: 
    Fira Lo Caragol food

L’Aplec del Caragol, la Federació de Colles de l’Aplec (Fecoll) i la Federació d’Hostaleria de Lleida donen suport a la Fira Lo Caragol food, la primera edició de la qual se celebrarà aquest cap de setmana (dies 6 i 7 de maig, de 10 a 20 h.) a Vallfogona de Balaguer. En aquest sentit, totes tres entitats col·laboren promocionant el certamen, que el primer cap de setmana de maig vol convertir aquesta localitat de la Noguera en el centre neuràlgic de la cuina del caragol. Així doncs, el tresorer de la Fecoll, Ferran Montardit, serà un dels membres del jurat del concurs “Els Millors Caragols de l’Oest 2023” juntament amb els cuiners Gonzalo Ferreruela (Restaurant Ferreruela) i Francesc Molins (Cal Xirricló) i els blocaires Dolors Mateu (@ladolorss) i Jonathan Nuevo (esmorzarsdeforquilla.cat). La convocatòria (diumenge 7, de 13 a 14 h.) premiarà la millor recepta de caragols amb un cap de setmana per a dues persones en un hotel rural.

Impulsada per l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer amb la col·laboració de veïns i entitats del municipi, la Fira Lo Caragol food maridarà gastronomia, mercat de productes de proximitat, música i activitats per als més petits amb altres propostes en les quals els cargols seran protagonistes. Així, els plats forts de la 1a edició del certamen seran el Mercat Tast de Lo Caragol food, en el qual mitja dotzena de restauradors locals i El Llagut de Tarragona com a restaurant convidat cuinaran les seves especialitats elaborades amb caragols (dissabte, a partir de les 11 I diumenge, de les 12); el Mercat de Lo Caragol, en el qual una desena de paradistes oferiran tota mena de productes relacionats amb aquest mol·lusc (d’11 a 20 h.); i el Mercat de La Terra Slow Food, en el qual les persones visitants podran degustar i adquirir productes alimentaris de km 0 elaborats per una quarantena de productors (de 10 a 20 h.). De la mateixa manera, els visitants del certamen podran maridar els plats que s’ofereixin al Mercat Tast de Lo Caragol food amb els vins i cerveses artesanes elaborats per una mitja dotzena de productors del territori.

Però el programa d’actes de l’esdeveniment, que arrencarà el dissabte 6 de maig a les 10 del matí, inclou una pila d’activitats complementàries, entre les quals destaquen diverses actuacions musicals (amb formacions que abracen diversos gèneres musicals: Sam Ramos, Sal&Santa, Corrandes són Corrandes, Nus Duo i Sin Reputación); un concurs per escollir la millor disfressa de caragol (amb categories per a infants i adults); un concurs d’endevinar quants quilos de cargols hi ha en una malla plena d’aquests mol·luscos; o una cursa amb bicicleta en la qual el guanyador serà qui més a poc a poc pedali, organitzada amb el suport dels Cansallebres, el club de runners de la vila.

La programació d’aquesta fira única a les comarques de Lleida es complementarà amb altres propostes adreçades als més petits com són diversos tallers de terrissa o inflables per als infants. Podeu consultar tota la informació i formalitzar les inscripcions per participar en les diverses iniciatives a la pàgina web firalocaragolfood.cat.

També podeu estar al dia de les novetats del certamen seguint el seu perfil a Instagram (@firalocaragolfood). Alhora, les persones que vulguin ajudar a fer realitat la Fira Lo Caragol food poden inscriure-s’hi a través del formulari habilitat a la pàgina web del certamen, que neix amb l’objectiu d’esdevenir referent a les comarques de Ponent.

Ajuntament de Vallfogona de Balaguer
Comparteix

També t'interessarà