La producció d'ametlla augmenta un 55% a Lleida

SEGREcom
09-05-2014
  • La producció d'ametlla augmenta un 55% a Lleida

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un augment de la collita d'ametlla d'un 80 per cent en relació amb l'anterior campanya, passant de 2.338 tones a 4.205, de les quals 2.045 tones estarien produïdes a Lleida, representant un creixement respecte a la campanya passada d'un 55 per cent.

Segons la FCAC, es tracta d'una bona campanya que permet recuperar el cultiu després de la caiguda de la producció l'any passat a causa de les gelades del mes de febrer i de març, i preveu que la producció serà un 9 per cent superior a la mitjana dels últims cinc anys i un 17,4 per cent a la dels últims deu.

El responsable de fruita seca de la FCAC, Roger Palau, ha assenyalat que les perspectives generals de collita són bones perquè no hi ha hagut gelades, però va alertar d'una tendència a la baixa de la superfície que pot indicar un abandó del cultiu a les zones menys productives. En aquest sentit, i segons càlculs de la FCAC, la superfície d'ametlla s'ha reduït un 4,5% a Catalunya. A la província de Lleida, com va publicar SEGRE diumenge, el descens ha sigut d'un 1,5% de les 18.125 hectàrees que posseïa per a aquesta producció.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next